Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ντεζά βου»- Mία ακόμη εξαιρετική παράσταση από το «Ρεφενέ» που μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι την κινηματογραφική επιτυχία «Μέρα της Μαρμότας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις ακόμη παραστάσεις στο «Πάνθεον» για την εξαιρετική παράσταση «Ντεζά Βου» που ανεβάζει το «Ρεφενέ».

Στις πρώτες παραστάσεις του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» αρκετοί από τους θεατές προσήλθαν στο θέατρο με την περιέργεια, πώς είναι δυνατόν μια κινηματογραφική επιτυχία σαν τη «Μέρα της Μαρμότας» να αποδοθεί στο θεατρικό σανίδι. Ο γρήγορος ρυθμός δηλαδή, της εναλλαγής των σκηνών και τα πισωγυρίσματα στον χρόνο, πώς γίνεται –χωρίς τη βοήθεια του μοντάζ- να γίνουν κατανοητά; Κι όμως, μεγάλο μέρος του κοινού, που γνώριζε καλά την ταινία, έτριβε στη κυριολεξία τα μάτια του με το αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς την πρώτη προσαρμογή την είχε κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας D. Rubin το 2016 για το θέατρο «The Old Vic» του Λονδίνου.                   Η μετάφραση όμως των Πατρινών ερασιτεχνών, η διασκευή, η μουσική επένδυση, τα κοστούμια και τα σκηνικά (ζωγραφισμένα στο χέρι), η ερμηνεία των ρόλων μαρτυρούσαν μια πολύμηνη ομαδική δουλειά, για την οποία άλλωστε φημίζεται το «Ρεφενέ». «Μπράβο» άκουγες συνέχεια, στα πηγαδάκια που σχηματίζονταν μετά το πέσιμο της αυλαίας, «…δεν το περίμενα!».

Η κεντρική ιδέα του έργου, αυτή η ανελέητη ρουτίνα της καθημερινότητας που συνθλίβει όνειρα και ελπίδες, η στείρα επανάληψη και η συνεχής αναβολή για ένα καλύτερο αύριο, «κατέβηκε» στη πλατεία του θεάτρου κι έγινε χαμόγελο στα χείλη των θεατών. Υπήρχαν βέβαια και στιγμές συγκίνησης κι όλα τούτα οδήγησαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος. Διερευνήθηκε η πιθανότητα να δοθεί μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 21/11, όμως δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις των συντελεστών δεν το επέτρεψαν. Μη το χάσετε!

Διανομή με αλφαβητική σειρά Αβραντινής Χρήστος (Φρεντ, εισπράκτορας), Αγγελοπούλου Ελένη (εκφωνήτρια, Νάνσυ, νοσοκόμα), Γαλιατσάτου Ειρήνη (Ρίτα), Γιαλυψός Φάνης (Τσαμπυ, βοηθός σερίφη), Γιαννόπουλος Ανδρέας (Τζενσον, μπάρμαν), Καρβέλης Δημήτρης (εκφωνητής, Λάρυ, Τζεφ), Κουτρούκη Λιλή (Κα Λαγκαστερ, Γιατρός 1), Λειβαδά Κατερίνα (εκφωνήτρια, Ντορις, Ραλφ), Μελλά Χρύσλα (Ντέπυ, δασκάλα πιάνου), Σίδερης Θοδωρής (εκφωνητής, Νεντ, Γκας),  Σκιαδαρέσης Ανδρέας (Φιλ Κόνορς), Σπετσιέρης Ελευθέριος (σερίφης), Στεφανίδης Θεόδωρος (Μπαστερ, γιατρός 2).

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σήμερα 21.30, Σάββατο και Κυριακή 20.30.

Προπώληση στο θέατρο (2 ώρες πριν από κάθε παράσταση) και στα τηλέφωνα 2610-221429 & 6989-651091 (10:00-14:30 & 18:00-21:00 καθημερινά).

Φωτογραφία: Φώτης Παλαιολόγος.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement