Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πλεξούδες με ελιές και φέτα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πλεξούδες

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

½ κ.γ. ρίγανη ξερή ή 2 κλωναράκια φρέσκια

4 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες

6-7 τοματίνια, κομμένα στη μέση

200 γρ. φέτα

αλάτι, μαύρο πιπέρι

λίγη φρέσκια ρίγανη ή λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τις πλεξούδες al dente. Τις σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα σκόρδα προσεκτικά να μη μαυρίσουν. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη, πιπέρι και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Κατόπιν προσθέτετε τις πλεξούδες και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτετε τις ελιές, τα τοματίνια και τη φέτα θρυμματισμένη και συνεχίζετε να σοτάρετε για 3΄ σε δυνατή φωτιά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement