Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεργασία προωθούν οι Ιατρικές Σχολές Μελβούρνης και Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Μελβούρνης και Πάτρας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με στόχο την βελτίωση της επιστημονικής εκπαίδευσης, αρχικά με την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών που μετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Η πρώτη ανταλλαγή μπορεί να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι με την ορκωμοσία των άριστων αποφοίτων του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης με τον όρκο του Ιπποκράτη στην Κω, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Summer School που οργανώνει το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων γιατρών της Διασποράς που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Το σύμφωνο υπέγραψαν η Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Νίκολα Λαουτενσλάγκερ, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, Καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης και ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας Καθηγητή Μαρίνη Πιρπιρή, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη και του Γενικού Προξένου της Μελβούρνης Μανώλη Κακαβελάκη.

Με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου, έγινε η αποκάλυψη της προτομής του Ιπποκράτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου η οποία πραγματοποιείται σε Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.

Το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης διαθέτει σε ετήσια βάση πάνω από 400 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε έρευνα για τον καρκίνο, την παιδιατρική, τις λοιμώξεις και τις νευροεπιστήμες.

Με αφορμή τη συμφωνία συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και το Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιώργος Πατούλης, τόνισε στη διάρκεια του Συνεδρίου, ότι στόχος είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασθενείς αδιακρίτως, γι΄ αυτό όμως χρειάζεται περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, ενδυνάμωση της πρόληψης, αντιμετώπιση των κρίσεων, αλλά και εξάλειψη των ανισοτήτων.

Παράλληλα είναι αναγκαία και η προώθηση του Τουρισμού Υγείας με Ασκληπιεία Θεραπευτήρια, για την ενίσχυση της ανάπτυξης της Ελλάδας.

Επισημαίνοντας ότι η πανδημία άλλαξε την παγκόσμια αντίληψη για την υγεία, σημείωσε πως η Αττική μαζί με άλλες 39 περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της Ευρώπης, εντάχθηκε σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του ΠΟΥ για 11 ασθένειες.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Κων. Πάντος, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας, ενώ τόνισε ότι στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι εκρηκτική. Η συσσώρευση της γνώσης είναι τόσο εντατική που η παραδοσιακή εκπαίδευση δεν αρκεί, οπότε είναι απαραίτητη η δημιουργία δικτύου εκπαίδευσης και η περαιτέρω εξειδίκευση των γιατρών για ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, υπεγράφη Σύμφωνο Αδελφοποίησης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης.

in.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρακτικές εκφοβισμού προς δανειολήπτες καταγγέλλουν Ηλείοι δικηγόροι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα κείμενο-κόλαφο κατά των πρακτικών που χρησιμοποιούν οι εταιρίες διαχείρισης δανείων, προκειμένου να εκφοβίσουν, να παραπλανήσουν τους δανειολήπτες, να τους αποσπάσουν υπέρογκα ποσά και εντέλει τα ίδια τους τα σπίτια, κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής,  συνυπέγραψαν εκατοντάδες δικηγόροι από όλη την Ελλάδα.

Η καταγγελία των 205 δικηγόρων- μελών των Δικηγορικών Συλλόγων της επικράτειας έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ενώ στο περιεχόμενό της αναφέρονται προκλητικές συμπεριφορές και πρακτικές υπαλλήλων των εταιριών διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις, γνωστών και ως «Servicers», οι οποίες λειτουργούν ως διαχειριστές των εκάστοτε ξένων funds.

Η δικηγόρος-μέλος Δ.Σ. Ηλείας Θεοδώρα Καλάκου

Σε μια εποχή που καθημερινά οφειλέτες χάνουν κατοικίες και περιουσιακά στοιχεία σε πλειστηριασμούς, τα οποία έχουν μείνει πλέον εντελώς απροστάτευτα, σύμφωνα με τους δικηγόρους, μερικοί εκ των οποίων ανήκουν και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και Αμαλιάδας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν φτάσει σε σημείο να προτρέπουν τηλεφωνικά τους πολίτες να μην απευθύνονται σε δικηγόρο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προσποιούνται ότι είναι και δικηγόροι, παραπλανώντας με τον τρόπο αυτό τους οφειλέτες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, είναι σύνηθες να αποστέλλουν εξώδικα και διαταγές πληρωμής, ενώ επιβάλλουν αναγκαστική κατάσχεση, εκθέτοντας σε πλειστηριασμό ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών που βρίσκονται σε ρύθμιση με την εκάστοτε εταιρία διαχείρισης, η οποία ρύθμιση τηρείται πιστά, με τα οποία έγγραφα όλως καταχρηστικώς και παρανόμως είτε κατηγορούν τους οφειλέτες ότι δήθεν δεν τηρούν τη ρύθμιση, καταγγέλλοντάς τη συνάμα, είτε τους εκφοβίζουν ότι έχουν απολέσει προθεσμίες του νόμου και ότι θα υποστούν τη συνέπεια της έκπτωσης.

Η δικηγόρος-μέλος Δ.Σ. Αμαλιάδας Βικτώρια Βασιλοπούλου

Εάν ο δανειολήπτης δεν πέσει στην παγίδα και συμβουλευτεί δικηγόρο δικής του επιλογής, «οι εταιρίες καθυστερούν επί μήνες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε έγγραφο αίτημα των εντολέων μας, ιδίως για χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών ή βεβαιώσεων εξοφλήσεως, αντιγράφων συμβάσεων, τηρούμενων δανειακών λογαριασμών καταβολής ποσών, προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες», ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν να ενοχλούν καθημερινά είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων, εξωδίκων ή επιστολών τους δανειολήπτες, προκειμένου να προβούν σε διακανονισμό – ρύθμιση των οφειλών τους.

Η δικηγόρος- μέλος Δ.Σ. Ηλείας Κωνσταντίνα Κολλιοπούλου

Η παραπλάνηση δεν σταματά εδώ, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι εταιρίες υπολογίζουν αυθαίρετα και παράνομα τα επιτόκια επί των ποσών που έχουν οριστεί με δικαστικές αποφάσεις είτε ειρηνοδικείων είτε μονομελών πρωτοδικείων, χωρίς να αιτιολογούν τον τρόπο με τον οποίο προβαίνουν στους καταχρηστικούς υπολογισμούς, όταν αυτό ζητηθεί από τους πληρεξούσιους δικηγόρους.

Στην προσπάθειά τους να μπερδέψουν τους δανειολήπτες, οι εταιρίες τους ζητούν να παραιτηθούν από εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου 3869/2010, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση, και, όταν προσκομίζουν δήλωση παραίτησης, δεν τη δέχονται, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η ρύθμιση και να κινδυνεύει η κύρια και πρώτη κατοικία τους.

Η δικηγόρος-μέλος Δ.Σ. Ηλείας Μαγδαληνή Ματαράγκα

Επίσης, αρνούνται να συμμορφωθούν με διατακτικά αποφάσεων δικαστηρίων που ορίζουν μηνιαίες καταβολές καθώς και με συμβάσεις που υπογράφονται στο πλαίσιο της πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αφού, παρά τα έγγραφα αιτήματα των δανειοληπτών αλλά και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, δεν χορηγούν συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμών, στους οποίους πρέπει να καταβάλλονται τα οριζόμενα ή συμφωνηθέντα ποσά.

Οι δικηγόροι τονίζουν ότι η πρόθεσή τους είναι η απρόσκοπτη οριστική διευθέτηση των υποθέσεων των εντολέων τους-οφειλετών, που όμως αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι αδύνατο να συμβεί με βάση τις παραπάνω σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες όπως αναφέρεται δύναται να αποδειχθούν μάλιστα με επώνυμα στοιχεία και γεγονότα.

Η καταγγελία των δικηγόρων απευθύνεται στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να λάβει μέτρα ή ακόμα και να προβεί σε κινητοποιήσεις, όπως η εξάμηνη αποχή σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν παράσταση μελών των Συλλόγων της Ολομέλειας στα δικαστήρια και στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, με σκοπό να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Εφυγε” από την ζωή ένας από τους πιο γνωστούς κρεοπώλες της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ένας από τους πιο γνωστούς κρεοπώλες στην Πάτρα ο Παναγιώτης Μιχαλάτος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα.

 

Τον αγαπημένο μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΓΕΡ.
ΜΙΧΑΛΑΤΟ
Συνταξιούχος Κρεοπώλης
ΕΤΩΝ  87
Κηδεύομε την Πέμπτη 30-03-2023 και ώρα 2.30 μ.μ.
τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξωτίσσης Πατρών.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ :
Γεράσιμος Μιχαλάτος, Ελένη & Θωμάς Παπαγεωργίου, Διονύσιος & Σωτηρία Μιχαλάτου, Ευθύμιος & Αμαλία Μιχαλάτου, Μάριος & Χριστίνα Μιχαλάτου

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ  ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ    ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΚΑΜ ΚΑΙ ΟΠΚΕ ΠΑΤΡΑΣ: Συνέλαβαν τον διαβόητο ληστή των «αδελφών Ντάλτον»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδικευόμενος σε ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε χθες, Τετάρτη 29/03/2023, τα χαράματα στην Ηλεία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηλιδας, με την συνδρομή τεσσάρων ομάδων ΕΚΑΜ από Αθήνα και ισάριθμων ΟΠΚΕ από Αχαΐα και Ηλεία.

Εγινε τεράστια επιχείρηση, γεγονός που φανερώνει και τον βαθμό της σπουδαιότητάς της, αφού οι ληστές ήταν έτοιμοι να «χτυπήσουν» – πιθανότατα – την χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ Πύργου.

Ο 53χρονος «εγκέφαλος» ΧΛ., με μακρά διαδρομή στην παρανομία, έχει καταδικασθεί για ληστείες άλλων χρηματαποστολών, ενώ έχει ανταλλάξει και πυροβολισμούς με αστυνομικούς, για ν’ αποφύγει την καταδίωξή του, στην Καλαμάτα και στην Ηλιούπολη.

Ο εν λόγω αδίστακτος συνελήφθη, κυριολεκτικά… κοιμώμενος, σε δωμάτιο στα Καβάσιλα της Ηλείας (το οποίο είχε νοικιάσει πριν μία εβδομάδα) με φίλη του και αιφνιδιάστηκαν πριν προλάβουν ν’ αντιδράσουν.

Το ίδιο, ταυτόχρονα, και δύο Αλβανοί – συνεργοί του, που επίσης συνελήφθησαν στα Δουνέικα, εκεί που όπως φαίνεται κατάστρωναν το σχέδιό τους.

Ο 53χρονος κατάγεται από την περιοχή της Αμαλιάδας και ξέρει όλα τα κατατόπια. Εχει άλλα 4 αδέλφια, από τα οποία τα 3 έχουν συμμετάσχει σε παράνομες δράσεις και η ΕΛΑΣ τούς έχει χαρακτηρίσει ως τους πιο επικίνδυνους «αδελφούς Ντάλτον» του ελληνικού εγκλήματος. Την περασμένη 15ετία σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος της συμμορίας (που είχε κι άλλα μέλη) για αρκετές ληστείες.

Ειδικότερα, στην περιοχή μας είναι καταγεγραμμένες τέτοιες στην Πάτρα όπου είχαν αρπάξει 493.000 ευρώ από τράπεζα το 2011, στην Κυλλήνη, στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα, στην Καλαμάτα κ.ά.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα