Connect with us

Ελλάδα

Επαναφορά της μάσκας ζητούν οι παιδίατροι

Published

on

Συναγερμός έχει σημάνει στους παιδίατρους, καθώς τα μικρά παιδιά «δέχονται επίθεση» από πλήθος διαφορετικών ιώσεων, γεγονός που έχει ωθήσει την Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων να ζητούν να επανέλθει η χρήση της μάσκας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητά την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους, καθώς διαπιστώνονται αρκετά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων με πνευμονίες, αλλά και ταυτόχρονη προσβολή παιδιών από δύο και τρεις διαφορετικές ιώσεις.

Μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Παίδων, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς όπως λένε, η έξαρση αυτή εμφανίζεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

“Έχουμε μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά αυτή τη στιγμή. Και στα ιατρεία μας γίνεται ένας πανικός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Νοσοκομεία”, λέει  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας και συνεχίζει:

“Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων, όπως είναι οι πνευμονίες, ωτίτιδες, μαστοειδίτιδες, γαστρεντερίτιδες, λαρυγγίτιδες, ό,τι θέλετε… Και έχουμε και πολλά περιστατικά με βήχα έντονο, μάλιστα για μια εβδομάδα ή 10 μέρες. Ταλαιπωρούνται, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά οικογένειες ολόκληρες. Και περιμένουμε και αύξηση των κρουσμάτων Covid-19”, τονίζει.

Η ανησυχητική αυτή εικόνα οδήγησε τους ιδιώτες Παιδιάτρους να ζητήσουν από το Υπουργείο Υγείας την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους.

“Όταν κλείσουμε πόρτες και παράθυρα – τώρα που έρχεται το κρύο και τα παιδιά θα συνωστίζονται στους κλειστούς χώρους και θα έχουμε και την πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τα παιδικά πάρτι – θα υπάρξει τεράστιο θέμα. Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Αλήθεια το λέω…”, τονίζει ο γιατρός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement