Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδια πορείας Πολυτεχνείου: Μία από τις σφοδρότερες επιθέσεις των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με την αστυνομία

Published

on

Τα θλιβερά γεγονότα μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας, με τη ρήψη περίπου 40 μολότοφ και το ανθρωποκυνηγητό έως την Αγίας Σοφίας, φέρνουν στο προσκήνιο ένα πρόβλημα διαρκείας. Ωστόσο υπάρχει εδώ και καιρό ‘’χαρτογράφηση’’ των ατόμων που κάνουν επιθέσεις όπως η πρόσφατη, τη 17η Νοεμβρίου.

Αυτό λέει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας  Χάρης Τσίτσικας, ενώ σε τόνο οξύ αναφέρεται σε ανθρώπους κενούς εγκεφάλου, οι οποίοι δημιούργησαν τις φασαρίες στο τέλος της πορείας. «Τέθηκαν σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών, αστυνομικών και πολιτών οι οποίοι περπατούσαν κι έκαναν τις δουλειές τους στο κέντρο της πόλης. Είδα τρομαγμένους ανθρώπους κλεισμένους σε πολυκατοικίες, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη μανία εκείνων που έριχναν τις μολότοφ και τα γκαζάκια στους αστυνομικούς», μας λέει ο κ. Τσίτσικας.

Ο λαμπρός εορτασμός σύμφωνα με το κ. Τσίτσικα αμαυρώθηκε «από 30 μπαχαλάκηδες που έκαναν όλα αυτά». Και συνεχίζει: «Στις δημοκρατίες όλες οι απόψεις χωράνε, όμως όταν φτάνουμε στο σημείο να εισβάλλουμε σε σούπερ μάρκετ και να κάνουμε τους ‘’Ρομπέν των δασών’’ ή το βράδυ να απειλούνται ανθρώπινες ζωές, καταλαβαίνετε ότι αυτές δεν είναι συμπεριφορές ανεκτές. Υπάρχουν συλλήψεις, δυστυχώς, υπάρχει και κοπέλα που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες. Δεν είναι ό,τι καλύτερο νέα παιδιά να οδηγούνται στα δικαστήρια, που κατά δήλωσή τους είναι και φοιτητές του Πανεπιστημίου, αντιμετωπίζοντας τέτοιες κατηγορίες».

Η μάχη ανάμεσα στους αστυνομικούς και την ομάδα ‘’μπαχαλάκηδων’’ έγινε με πρωτόγνωρη αγριότητα, καθώς το κοκτέιλ από γκαζάκια και βόμβες μολότοφ που έπεφταν βροχή οι αστυνομικοί το χαρακτηρίζουν ως μία από τις σφοδρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά στις προσαγωγές, όπως λέει ο κ. Τσίτσικας «η Αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι φοιτητής και πού είναι οργανωμένος, αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση, στον έλεγχο. Δε σημαίνει ότι όλες οι προσαγωγές γίνονται κατηγορίες. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει στο τέλος αν κάποιος είναι ένοχος».

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement