Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Στην Πάτρα σε εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) διοργανώνει στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στις 18:00, εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και ΜμΕ: Πράσινη Μετάβαση, Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο και Αναγκαίες Προσαρμογές για την Αύξηση της Ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Σκοπός της μελέτης αποτέλεσε η σκιαγράφηση του μέλλοντος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και της πράσινης μετάβασης. Η κλιματική κρίση έχει αναγνωριστεί διεθνώς και σε θεσμικό επίπεδο ως μια από τις σημαντικότερες απειλές για την ανθρώπινη ζωή και η πράσινη μετάβαση έχει επηρεάσει τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και την οικονομική δραστηριότητα των χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, η μελέτη επεδίωξε την καταγραφή των δράσεων, μεταρρυθμίσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το «Ελλάδα 2.0» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστιάζοντας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ και Υπεύθυνος του ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας κ. Νικολακόπουλος Δημήτριος ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. Τη μελέτη θα παρουσιάσει η συγγραφέας της κα. Μαργώση Μαρία, διδάκτωρ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ειδικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από εκπροσώπους φορέων. Για το ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ θα μιλήσει ο Δημήτρης Νικολακόπουλος Υπεύθυνος Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΑΝΑ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία», που συνδιοργανώνουν, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, στην Πάτρα, στον Πολυχώρο Αγορά Αργύρη, αίθουσα συνεδριακού, Αγίου Ανδρέου 12, με ώρα έναρξης 18:00.

Χαιρετίζει ο Τ. Γιατράς Αναστάσιος, Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ.

Οι εισηγήσεις:

@ Η σπουδαιότητα και οι βασικές αρχές της Υγείας & Ασφάλεια στην Εργασία (Υ.Α.Ε.)

@ Νομοθετικό πλαίσιο για την Υ.Α.Ε. & Μελέτη Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου (Μ.Ε.Ε.Κ.)

@ Εισαγωγή στο πρόγραμμα και τα εργαλεία OiRA

@ Παρουσίαση της χρήσης του ψηφιακού εργαλείου OiRA για την εκπόνηση της Μ.Ε.Ε.Κ. στον κλάδο των Καφετεριών Καφέ και των Εστιατορίων.

Εισηγητές θα είναι οι Ζορμπά Τάνια Υπεύθυνη Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), Γουρζουλίδης Γιώργος, Δρ. Ακτινοφυσικός, Τμήμα Κέντρου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντακόπουλος Γιάννης, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός Μηχ. Ε.Μ.Π.

Ροή ειδήσεων

Advertisement