Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη για τη λειτουργία του θεάτρου Απόλλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/11/2022 στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κτήριο Ι. Καραμανδάνη (Μπάρρυ), πλατιά σύσκεψη για τη λειτουργία του θεάτρου ενόψει των ερευνών, αποκλειστικά για μελετητικούς σκοπούς, που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ από το Υπουργείο και θα συνεχιστούν από τις εταιρείες μελετών που έχουν επιλεγεί.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από τον Δήμο ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Βάης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λουκάς Θάνος. Από το ΥΠΠΟΑ μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου και του τμήματος συντήρησης έργων και μεγάλος αριθμός ειδικών από τις εταιρείες μελετών του έργου για εξειδικευμένες γεωλογικές, στατικές, τοπογραφικές και μελέτες συντήρησης. Διαδικτυακά συμμετείχαν στη σύσκεψη και εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από καθηγητές του πολυτεχνείου.

Στη συνάντηση το ΔΗΠΕΘΕ ενημέρωσε για τις δράσεις του θεάτρου που παρουσιάζονται αυτή την εποχή και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και η κάθε μελετητική ομάδα τις ανάγκες εργασιών στο θέατρο τοπικά και χρονικά, προκειμένου να επιτελέσει το έργο της. Με αμοιβαία κατανόηση ορίστηκαν οι χρόνοι για τις αναγκαίες εργασίες της κάθε μελετητικής ομάδας με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή επίδραση στο πρόγραμμα της θεατρικής λειτουργίας. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στο θέατρο ΑΠΠΟΛΛΩΝ και εξέταση όλων των χώρων του θεάτρου.

Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι αισιόδοξη για τη λειτουργία του θεάτρου. Το επόμενο χρονικό διάστημα και για ένα δεκαπενθήμερο θα γίνονται εργασίες, στις κατάλληλες μέρες και ώρες, με αρμονική συγκατοίκηση στο θέατρο. Θα παραδοθεί

 

το θέατρο στα μέσα Γενάρη και για έναν περίπου μήνα, την καρναβαλική περίοδο που οι θεατρικές δράσεις δεν είναι έντονες. Επομένως το θέατρο θα μπορεί να προγραμματίσει απρόσκοπτα τις εκδηλώσεις του για την Άνοιξη αλλά και την επόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο και μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου ανακαίνισης του θεάτρου. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες εργασιών αυτό το δίμηνο θα καθοριστούν σύντομα και θα ανακοινωθούν.

Είμαστε αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι βλέποντας ότι οι προσπάθειες, που από το 2016 ξεκίνησε ο Δήμος, για την ένταξη του έργου για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε πρόγραμμα ανακαίνισης, άρχισαν να καρποφορούν καθώς οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και με επιστημονική αρτιότητα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement