Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πού θα πάει και με ποιους θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, κατά τη διήμερη επίσκεψη του, αύριο και μεθαύριο  στην Αχαΐα  

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν αναμονή της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αχαϊα, βρίσκονται άπαντες στην τοπική Νέα Δημοκρατία.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη, η οποία αναμένεται ότι δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις σχετικά με μείζονα θέματα που αφορούν τόσο την Πάτρα όσο και τον νομό, όπως αυτό της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και του φράγματος του Πηνειού.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΙΓΙΟ

Όπως έχει προαναγγείλει η «Γ», αρχικά ο πρωθυπουργός θα φτάσει αύριο, στις 10 το πρωί, στο Αίγιο, όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στο καφέ – μπαρ «Μονόδρομος» (οδός Μητροπόλεως – έναντι Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης), όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς αλλά και με πολίτες της Αιγιάλειας.

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑΣ

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ, στην Παναγοπούλα, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο απαιτητικά σημεία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά το τμήμα «Ροδοδάφνη- Ρίο».

 

Η επίσκεψη στη Δυτική Αχαϊα

Τη σημαντικότερη στιγμή της μέχρι σήμερα θητείας φαίνεται να περιμένει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.

Πρόκειται για την επέκταση του νερών του φράγματος Πηνειού στον κάμπο της Δυτικής Αχαϊας, ακριβέστερα στον κάμπο του τ. Δήμου Λαρίσσου.

Ίσως να είναι το, μακρά, μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα εύφορης γης βρίσκονται από εγκατάλειψη αφού είναι πια αδύνατο να ποτιστούν ή όταν ποτίζονται αυτό γίνεται με γεωτρήσεις σε βάθη των 200 και 300 μέτρων γεγονός που εκτινάσσει στα ύψη το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και κάνει οικονομικά ασύμφορες της καλλιέργειες.
Το πρόβλημα είναι γνωστό και υπάρχει από το 1970! Όμως καθώς τα χρόνια περνούν διαρκώς επιδεινώνεται και τώρα μια παραγωγική και οικολογική καταστροφή βρίσκεται επί θύραις.

Ο Σπύρος Μυλωνάς παλεύει καιρό για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αλλεπάλληλες επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και με αναλυτικά υπομνήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήταν πειστική η επιχειρηματολογία του; Απέδωσαν οι προσπάθειες; Ήλθε απλώς το πλήρωμα του χρόνου;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα αυτό θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μάλιστα στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και μια στάση στην Κάτω Αχαΐα. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός βάζει στο πρόγραμμά του την Κάτω Αχαϊα, αλλά το ουσιώδες είναι στα νερά του Πηνειού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη γειτονική πόλη, μετά την επίσκεψη του, στο φράγμα Πείρου – Παραπείρου, στην περιοχή «Αστέρι».

Στην Κάτω Αχαϊα, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να κάνει στάση σε καφέ στην κεντρική πλατεία, θα περιοδεύσει, πιθανότατα στο εμπορικό  κέντρο και θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους.

Κατά την επιστροφή του, προς την Πάτρα, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια ακόμη στάση σε εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου.

 

7.30 μ.μ. η ομιλία στο «ROYAL»

Μετά και από τη Δυτική Αχαΐα, ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στην Πάτρα.

Στις 7. 30 μ.μ., θα μιλήσει στην κεντρική πολιτική εκδήλωση ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Royal», όπου αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και να προχωρήσει σε αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με νεολαίους σε μπαρ της πόλης.

 

 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη (μάλλον στον χώρο του ξενοδοχείου «Bold Type») , όπου θα διανυκτερεύσει, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου συνοδευόμενος από τα κυβερνητικά στελέχη που θα είναι μαζί του, αναμένεται να μιλήσει ενώπιον των τοπικών φορέων για όλα τα έργα και τις δράσεις της κυβέρνησης στην περιοχή.

Τέλος, το μεσημέρι (γύρω στις 12) ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, (πιθανόν στον χώρο του ξενοδοχείου «MyWay»).

Δεν αποκλείεται ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος, ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί το λιμάνι της Πάτρας, το κολυμβητήριο της Αγυιάς, το κέντρο της Πάτρας κ.α.

 

 

Πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο

Στην  Πάτρα το διήμερο της πρωθυπουργικής επίσκεψης, αναμένεται να έρθουν οι υπουργοί, Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, οι αναπληρωτές υπουργοί Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, Υγείας, Μίνα Γκάγκα, Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,  ένας εκ των Γιώργου Γεραπετρίτη ή Άκη Σκέρτσου, ενώ σήμερα θα αποφασιστεί η εκπροσώπηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την παρουσία της Λίνας Μενδώνη και του Λευτέρη Αυγενάκη.

 

 

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement