Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Lifestyle

Τα ζώδια σήμερα (21/11)

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριός

H εβδομάδα θα ξεκινήσει με αισιοδοξία καθώς στις 22/11 ο Ήλιος θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στον κοινωνικό σου περίγυρο, στην επικοινωνία με αγαπημένα σου πρόσωπα όπως επίσης και σε κάποιες συναντήσεις που θέλεις να κανονίσεις για το προσεχές διάστημα. Ένα ευχάριστο κλίμα στην προσωπική σου ζωή είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση.

 

Ταύρος

Αυτή είναι μία εβδομάδα η οποία θα φέρει στο προσκήνιο τις βαθύτερες σκέψεις αλλά και τις επιθυμίες σου, καθώς από τις 22/11 ο Ήλιος το περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και από τη νέα του θέση θα σε οδηγήσει να αφουγκραστείς περισσότερο τα συναισθήματά σου. Σε πρακτικό επίπεδο αυτή η εβδομάδα είναι βοηθητική για να διευθετήσεις ζητήματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα και κυρίως αυτά που αφορούν οικονομικά τρίτων.

 

Δίδυμοι

Αυτή είναι μία εβδομάδα η οποία θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς η πολυαστρία που υπάρχει ήδη στο ζώδιο του Τοξότη (Αφροδίτη, Ερμής) και θα ενισχυθεί και με την είσοδο του Ήλιου στις 22/11 φέρνει τις σχέσεις στο προσκήνιο. Αυτή η εβδομάδα είναι ιδανική για να δεις ζητήματα που αφορούν μία προσωπική, μία επαγγελματική σχέση και να διευθετήσεις εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν.

 

Καρκίνος

Η εβδομάδα ξεκινά με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 κάτι που όπως φαίνεται θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στην καθημερινότητά σου και στις υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν. Η νέα θέση του Ήλιου σε οδηγεί να δεις με αισιοδοξία ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις που έχεις σε καθημερινή βάση και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο πρόγραμμά σου, καθώς ο τρόπος που θα τα προσεγγίσεις θα παίξει μεγάλο ρόλο και στη διευθέτηση τους.

 

Λέων

Η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και εξωστρεφής καθώς η είσοδος του Ήλιου στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 θα σε βγάλει από τη μουντή διάθεση του προηγούμενου διαστήματος και θα σε παρακινήσει να απομακρυνθείς από οποιαδήποτε κατάσταση σου είχε δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα. Εκτός από τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο βρίσκονται και η Αφροδίτη και ο Ερμής, κάτι που θα ενισχύσει την καλή σου διάθεση αλλά και την ανάγκη σου να ξεσκάσεις.

 

 

Παρθένος

Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 θα στρέψει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι και θα σε οδηγήσει να τα προσεγγίσεις με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Έτσι λοιπόν αυτή η εβδομάδα είναι πολύ βοηθητική για να διευθετήσεις υποχρεώσεις του σπιτιού, γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με το σπίτι, όπως επίσης και να αναλάβεις κάποιες υποχρεώσεις για λογαριασμό οικείων σου προσώπων.

 

Ζυγός

Η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και σε αυτό θα συμβάλει που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια σου και θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να έρθεις κοντά με φίλους, γνωστούς και αγαπημένα σου πρόσωπα. Ιδιαίτερα στα μέσα της εβδομάδας που θα πραγματοποιηθεί και η νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο φαίνεται πως θα έχεις μία συνάντηση είτε προγραμματισμένη είτε ακόμα και ξαφνική με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο η οποία θα σε γεμίσει θετικά συναισθήματα.

 

Σκορπιός

Ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 και φέρνει νέες ιδέες σχετικά με την ενίσχυση των πόρων σου και τον οικονομικό τομέα σε γενικότερο πλαίσιο. Τώρα ξεκινά ένα διάστημα που θα είναι ιδανικό για να διαπραγματευτείς προς όφελός σου οικονομικές συμφωνίες, να κάνεις μία καλή οικονομική ρύθμιση ή ακόμα και να σχεδιάσεις ένα πλάνο αποταμίευσης, καθώς φαίνεται πως το ταμείο σου θα έχει «τα τυχερά» του.

 

Τοξότης

Είσαι ο πρωταγωνιστής των ημερών καθώς με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο στις 22/11 ξεκινά η γενέθλια χρονιά σου και τα φώτα στρέφονται πάνω σου! Από αυτή την εβδομάδα και για το επόμενο διάστημα που θα κρατήσει έναν ολόκληρο μήνα θα δώσεις προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες και στα δικά σου ενδιαφέροντα, καθώς ο Ήλιος στο ζώδιό σου σε ωθεί να αφιερώσεις χρόνο πρώτα από όλα σε εσένα.

 

Αιγόκερως

Αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως θα νιώσεις έντονα την ανάγκη να κρατήσεις σχεδόν μυστικά τα σχέδια, τις επόμενες κινήσεις, τα συναισθήματά σου ακόμα και τις επιθυμίες σου. Ο Ήλιος θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 και θα εγκαινιάσει ένα διάστημα το οποίο θα έχει εσωστρέφεια για εσένα, όμως αυτό δεν θα είναι αρνητικό καθώς θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις καλύτερα τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σου.

 

Υδροχόος

Η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε συλλογικές δραστηριότητες, εθελοντικές δράσεις και κους-κους με φίλους, καθώς η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη στις 22/11 θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να ενισχύσεις κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς. Στο ίδιο μοτίβο η νέα Σελήνη στις 24/11, η οποία φαίνεται πως θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για μία νέα φιλική σχέση ή για τη συμμετοχή σου σε μία ομάδα ανθρώπων που θα σας φέρουν κοντά κοινά ενδιαφέροντα.

 

Ιχθύες

Η δουλειά φαίνεται πως θα σε απασχολήσει αρκετά καθώς η εβδομάδα που ξεκινά θα φέρει ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα και μάλιστα δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις σε ζητήματα της δουλειάς οι οποίες θα είναι προς όφελός σου. Η είσοδος του Ήλιου στις 22/11 αλλά και η νέα Σελήνη στις 24/11 δημιουργούν πολύ καλές προϋποθέσεις για την εξέλιξη, διευθέτηση και διεκπεραίωση επαγγελματικών υποθέσεων.

Lifestyle

Τα ζώδια σήμερα (5/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Zodia gia 5.12

 

Κριός

H εβδομάδα μπορεί να ξεκινήσει με έντονη διάθεση καθώς τις πρώτες ημέρες της φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα τα οποία αφορούν στον οικονομικό τομέα και σε είχαν απασχολήσει και το τελευταίο διάστημα του Νοεμβρίου. Αξιοποίησε την καλή επικοινωνιακή σου διάθεση καθώς θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη ψυχραιμία σου.

 

 

Ταύρος

Aυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να σε απασχολήσει ένα ζήτημα το οποίο σχετίζεται με μία προσωπική σου σχέση ή μία συνεργασία και είχε κάνει ξανά την εμφάνισή του το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. To Σαββατοκύριακο ενδεχομένως να αναμοχλεύσει κάποια ζητήματα τα οποία σε είχαν απασχολήσει και τότε.

 

Δίδυμοι

Aυτή την εβδομάδα θα ανεβάσεις ταχύτητα προκειμένου να διευθετήσεις κάποιες δουλειές και κάποιες υποχρεώσεις οι οποίες φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα αν αυτές έρχονται ως εκκρεμότητα από τον προηγούμενο μήνα. Το Σαββατοκύριακο θα σε βοηθήσει να τις διευθετήσεις πρωτίστως επικοινωνιακά και έπειτα πρακτικά.

 

Καρκίνος

Αυτή την εβδομάδα ίσως να κάνει την εμφάνισή του ένα αισθηματικό ζήτημα το όποιο σε είχε απασχολήσει αρκετά και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Το Σαββατοκύριακο, φέρνει ξανά στο προσκήνιο θέματα τα οποία σε είχαν απασχολήσει και τότε. Επιπλέον, μπορεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» και να ενισχύσει ένα ήδη τεταμένο κλίμα ιδιαίτερα σε προσωπικές υποθέσεις.

 

Λέων

Είναι από τις τελευταίες απαιτητικές για εσένα, καθώς την επόμενη εβδομάδα οι αστρολογικές συγκυρίες που θα υπάρξουν θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να επικοινωνήσεις και να αφιερώσεις χρόνο σε πράγματα τα οποία σε κάνουν να νιώθεις καλά. Για αυτή την εβδομάδα ίσως υπάρξουν κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν είτε μία οικογενειακή είτε μία επαγγελματική υπόθεση.

 

 

Παρθένος

Οι αστρολογικές συγκυρίες που θα υπάρξουν αυτή την εβδομάδα θα δώσουν προτεραιότητα σε θέματα τα οποία σχετίζονται με το σπίτι, με οικεία σου πρόσωπα αλλά και με κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να έχεις διευθετήσει πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό το επταήμερο, προσφέρει άνεση στην επικοινωνία, η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά στο να διευθετήσεις επικοινωνιακά κάποια ζητήματα.

 

Ζυγός

Θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες να επικοινωνήσεις με αγαπημένα σου πρόσωπα, κάτι που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κρατηθείς έστω και για λίγο μακριά από σκέψεις οι οποίες αφορούν υποχρεώσεις και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Το Σαββατοκύριακο μπορεί να φέρει ένα καλό νέο το οποίο θα φορά την προσωπική σου ζωή.

 

Σκορπιός

Αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι έντονη και απαιτητική για εσένα. Αυτό θα φέρει θέματα τα οποία αφορούν τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων στο προσκήνιο και δείχνει πως είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν και ζητήματα τα οποία σε είχαν απασχολήσει κατά τα μέσα του Νοεμβρίου.

 

Τοξότης

Η εβδομάδα θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς οι αστρολογικές συγκυρίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα, φέρνουν εξελίξεις και σε προσωπικές σχέσεις αλλά και σε συνεργασίες. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διευθετήσεις κάποια θέματα τα οποία αφορούν από υποχρεώσεις της καθημερινότητας μέχρι και προσωπικά ζητήματα!

 

Αιγόκερως

Αρκετές ημέρες αυτή την εβδομάδα μπορεί να νιώσεις κούραση -όχι μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική- καθώς τα γεγονότα και τα δεδομένα που αφορούν σημαντικά ζητήματα της ζωής σου αλλάζουν, κάτι το οποίο δημιουργεί εσωτερική αναταραχή. Αυτό το επταήμερο, θα βοηθήσει την κατάσταση καθώς θα φέρει δίπλα σου άτομα στα οποία θα μπορέσεις να εξωτερικεύσεις αυτά που νιώθεις και να βρεις συμμάχους.

 

Υδροχόος

Η εβδομάδα φαίνεται πως θα σου δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα καθώς οι πρώτες ημέρες της μπορεί να είναι πιο απαιτητικές λόγω κάποιων επαγγελματικών αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεων, όμως όσο οδεύουμε προς το τέλος της τόσο καλύτερα θα γίνονται τα πράγματα. Αυτό το επταήμερο, δείχνει πως θα υπάρξει επαφή με φίλους, γνωστούς και αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Ιχθύες

Αυτή την εβδομάδα θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια θέματα τα οποία μπορεί να σχετίζονται με ένα ταξίδι που είχες κατά νου και είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές σε κάποια από τα σχέδιά σου. Προσπάθησε -όποια ζητήματα και να θέλεις να διευθετήσεις- να τους δώσεις προτεραιότητα κατά το πρώτο μισό της εβδομάδας που η επικοινωνία δεν θα φέρει παρανοήσεις και παρεξηγήσεις.

Περισσότερα

Lifestyle

Τα ζώδια σήμερα(4/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριός
Η σημερινή Κυριακή θα σε μπερδέψει κάπως, φίλε Κριέ, αλλά εσύ οφείλεις να κάνεις μια προσπάθεια να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα, γιατί αυτά που σε χαλάνε μπορεί τελικά να είναι πιο ανούσια απ’ όσο πιστεύεις… Ίσως απλώς να σε έχει πάρει από κάτω και να τα βλέπεις όλα απαισιόδοξα. Άλλαξε οπτική και όλα μονομιάς θα καλυτερέψουν…

Ταύρος
Η απογοήτευση σε κάνει δύστροπο και δυσλειτουργικό, γι’ αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξεις οπτική. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, που είναι πάρα πολλές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Απλώς όταν σε παίρνει από κάτω δεν υπάρχει φρένο, γιατί δεν αφήνεις τη λογική να σε συγκρατήσει.

Δίδυμοι
Το μυαλό σου σήμερα, τρέχει με υψηλές ταχύτητες και μπορείς να υλοποιήσεις τις περισσότερες από τις ιδέες σου. Μόνο μην αγχωθείς, γιατί η κακή διάθεση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Ακόμα και κάποιες καθυστερήσεις που ίσως αντιμετωπίσεις, να ξέρεις ότι θα ξεπεραστούν πολύ σύντομα.

Καρκίνος
Eίναι πολλά αυτά που θέλεις να πετύχεις και με τις σωστές επιλογές μπορείς να τα καταφέρεις. Σήμερα άρπαξε τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν και μην κάνεις πίσω από φόβο μήπως κάποιοι δεν ικανοποιούνται με τις επιλογές σου. Είναι ώρα να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Λέων
H μέρα σε βρίσκει γεμάτο ενέργεια και όρεξη να κάνεις διάφορα πράγματα. Όχι μόνο αυτά που πρέπει, αλλά και αυτά που επιθυμείς. Γενικά έχεις πάρει φόρα και δεν σε σταματά τίποτα. Θέλεις να διώξεις κάθε τι που έχει μείνει στάσιμο στη ζωή σου και πραγματικά μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να ζητήσεις τη βοήθεια των δικών σου ανθρώπων.

Παρθένος
Σήμερα είναι ημέρα διευθετήσεων για το ζώδιό σου. Θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν και να προχωρήσεις τα σχέδια σου σε μεγάλο βαθμό. Κάνε έναν καλό προγραμματισμό από το πρωί για να μην αγχωθείς και πάρε με τη σειρά τις υποχρεώσεις σου. Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις αρκετά πράγματα χωρίς να νιώσεις ότι κουράζεσαι.

Ζυγός
Τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως θα ήθελες και αυτό θα σου δημιουργήσει έναν απίστευτο εκνευρισμό σήμερα. Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρατήσεις τα νεύρα σου για να μην έρθεις σε ρήξη με άτομα του περιβάλλοντός σου.

Σκορπιός
Δύσκολη και έντονη θα είναι η σημερινή μέρα για εσένα. Βάλε μπροστά τη λογική σου για να μην σε πάρει από κάτω και δώσε προσοχή στις παρορμητικές κινήσεις. Το πρόγραμμα και ο ορθολογισμός, είναι τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τοξότης
Κάποιες δυσκολίες που θα προκύψουν σήμερα στην ζωή σου, θα είναι περαστικές γι’ αυτό δεν πρέπει να βγεις από το πρόγραμμά σου και να αφήσεις αυτά τα μικρά προβλήματα να σε πάνε πίσω και να σε επηρεάσουν αρνητικά. Η σημερινή Κυριακή είναι καλή για να τακτοποιήσεις κάποιες καταστάσεις, που αφορούν την οικογένεια σου.

Αιγόκερως
Είναι μια πολύ καλή μέρα η σημερινή για εσένα, καθώς θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς και να δεις με μεγαλύτερη ωριμότητα και ρεαλισμό όλα όσα σε απασχολούν. Έχε το νου σου για κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, προκειμένου να δρομολογήσεις τα σχέδιά σου. Στα αισθηματικά σου σε περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Υδροχόος
Εργάζεσαι σε πολύ ταχείς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό και μάλλον έτσι θα πρέπει να συνεχίσεις για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα που αφορούν τις προσδοκίες σου. Σήμερα προσπάθησε να δώσεις οριστικές λύσεις σε κάποιες καταστάσεις που σε κουράζουν και σε κάθε περίπτωση μην κάθεσαι απαθής περιμένοντας να λυθούν όλα μόνα τους.

Ιχθύες
Οι αλλαγές που θα χρειαστεί να επιχειρήσεις αυτήν την ημέρα, είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσεις μερικά πράγματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Κάνε ένα καλό πρόγραμμα και μην αφήνεις υποχρεώσεις να μένουν πίσω. Αξιοποίησε όσο περνάει από το χέρι σου, ακόμα και την κοινωνικότητά σου, για να βρεις λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί.

Περισσότερα

Lifestyle

7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού θα ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί. Άλλοι χαίρονται το γιορτινό σπίτι τους, άλλοι περιμένουν αυτές τις ημέρες να προσθέσουν τις τελευταίες πινελιές και άλλοι αυτές τις ημέρες θα αγοράσουν ένα φυσικό έλατο.

Στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όλα επιτρέπονται. Από πανάκριβα και καλόγουστα στολίδια μέχρι το παραφορτωμένο κιτς. Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα διάθεσης!
Αυτό που δεν επιτρέπεται όμως είναι να παραβλέπονται οι κανόνες ασφάλειας και υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Μια πτώση ή μια μικρή φωτιά είναι αρκετά για να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Είτε στολίζετε το σπίτι σας εβδομάδες νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, είτε την τελευταία στιγμή, αποφύγετε αυτά τα λάθη για να έχετε τις πιο ασφαλείς γιορτές.

7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα1. Πάρα πολλά κεριά, πάρα πολύ κοντά

Την ημέρα των Χριστουγέννων καταγράφονται αρκετές πυρκαγιές που ξεκινούν από κεριά. Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις πυρκαγιές αποδίδονται στο ότι τα κεριά είναι πολύ κοντά σε υλικά που θα μπορούσαν να καούν, από έπιπλα μέχρι διακοσμητικά. Κρατήστε τα κεριά μακριά από άλλα αντικείμενα και μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη.

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα2. Αγοράζοντας το λάθος δέντρο

Αν και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν είναι η κύρια αιτία πυρκαγιών στις γιορτές, η γειτνίασή τους με πηγές θερμότητας είναι ένας κίνδυνος. Όταν αγοράζετε ένα τεχνητό δέντρο, απλώς ελέγξτε για την ετικέτα “ανθεκτικό στη φωτιά”. Αν αγοράσετε φυσικό δέντρο, ελέγξτε τη φρεσκάδα του. Πρέπει να είναι πράσινο και οι βελόνες να είναι άθικτες. Αν πέσουν αρκετές βελόνες όταν μετακινείτε το δέντρο, αυτό είναι κακό σημάδι.
Ψάξτε για κολλώδη ρητίνη στο κάτω μέρος και βελόνες που λυγίζουν, δεν σπάνε.

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα3. Τοποθέτηση του δέντρου σε λάθος θέση

Αποφύγετε να τοποθετείτε το δέντρο κοντά σε καλοριφέρ, αεραγωγούς, θερμάστρες ή τζάκια, τα οποία στεγνώνουν το δέντρο πολύ πιο γρήγορα. Το southernliving.com συμβουλεύει να τοποθετήσετε το δέντρο σας τουλάχιστον 90 εκατοστά από κάθε είδους πηγή θερμότητας.

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα4. Προσοχή στα φυτά

Για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων και τους γονείς μικρών παιδιών, ορισμένα λουλούδια και φυτά μπορεί να είναι μια επικίνδυνη προσθήκη στο σπίτι. Η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση αναφέρει ότι τα εποχιακά αγαπημένα φαγητά όπως η αμαρυλλίς, το γκι, ο κέδρος, το πουρνάρι και τα αλεξανδρινά θα μπορούσαν να βλάψουν τα κατοικίδια ζώα.

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα5. Χρήση επικίνδυνων διακοσμητικών

Μια άλλη απειλή για τα περίεργα κατοικίδια και τα μικρά παιδιά; Τα κλαδιά δέντρων και άλλα επικίνδυνα διακοσμητικά. Τα αγαπημένα σας στολίδια από γυαλί μπορούν να σπάσουν, ενώ οι γιρλάντες και οι κορδέλες, αν χρησιμοποιηθούν σαν παιχνίδι από το ζωηρό κατοικίδιό σας ή το παιδάκι που μπουσουλάει και ανακαλύπτει τον κόσμο, αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγμού. Παραλείψετε τα στολίδια με πούλιες και γυαλί στο δέντρο (ή κρατήστε τα μακριά).

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα6. Ασφάλεια της σκάλας

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) των ΗΠΑ αναφέρει περίπου 160 τραυματισμούς καθημερινά που σχετίζονται με τη διακόσμηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.  Περίπου οι μισές πτώσεις  είναι λόγω της χρήσης σκάλας για την χριστουγεννιάτική διακόσμηση.

Healthstories 7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα7. Ηλεκτρική υπερφόρτωση

Περίπου το ένα τρίτο των πυρκαγιών στο χριστουγεννιάτικο δέντρο προκαλούνται από ηλεκτρικά προβλήματα. Όχι περισσότερα από τρία σετ φώτων κανονικού μεγέθους ανά  καλώδιο επέκτασης.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα