Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσωρινή παύση εργασιών στον ΑΣΟ-Ναυάγιο ξανά στην εργολαβία καταγγέλλει το σπιράλ, τυπική διαδικασία επικαλείται η Μαιζώνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προσωρινή παύση των εργασιών ανάπλασης του ΑΣΟ πυροδότησε τις φήμες για νέο ναυάγιο στην εργολαβία, με κύκλους ωστόσο, της Μαιζώνος να κάνουν λόγο για μία τυπική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το θέμα ανέδειξε χθες η δημοτική παράταξη σπιράλ, αναφέροντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως «το έργο του ΑΣΟ χάνεται ξανά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του σπιράλ, πληροφορίες που η δημοτική αρχή κατέχει και τεχνηέντως αποκρύπτει από την πόλη και τους δημότες της, που χρεώνονται ένα ακόμα κόστος και δεν θα καρπωθούν έναν πολυδιαφημισμένο και απαραίτητο πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

Η εργολαβία «ναυάγησε» για τρίτη συνεχόμενη φορά και αντί για εκθεσιακό χώρο στις νότιες συνοικίες θα εξακολουθούμε να έχουμε για καιρό ένα κτίσμα-κουφάρι. Τα δε χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί για το έργο, προφανώς «έκαναν φτερά».
Το πολιτικό θράσος της δημοτικής αρχής ξεπερνά την απλή απόκρυψη του «ναυαγίου» και φτάνει στην πλήρη διαστρέβλωση: Μόλις την περασμένη Παρασκευή, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος με στόμφο διατεινόταν πως «εμείς δεν χάσαμε κανένα έργο».

Το δήλωνε την ημέρα που η διακοπή εργασιών του έργου «Μετατροπής Εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε Εκθεσιακό Χώρο» είχε ήδη δρομολογηθεί και δεν μπορεί παρά να ήταν σε γνώση του. Ή μήπως δεν τον είχαν ενημερώσει;
Επί της ουσίας:

Με την αναγκαστική έξωση των Πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού από τις αποθήκες του ΑΣΟ στη Λεύκα (την Πρωτομαγιά του 2020, εν μέσω καραντίνας, με ειδικά διαβιβαστικά έγγραφα του Δήμου Πατρέων) το κτίριο εκκενώθηκε προκειμένου να γίνουν οι αποφασισμένες εργασίες μετατροπής του σε πολυχώρο. Μεσολάβησαν έκτοτε 2,5 χρόνια και 3 εργολαβίες. Τρεις παύσεις εργασιών πριν καν ξεκινήσουν, καμία πρόοδος, μια ακόμα χαμένη ευκαιρία και τα άρματα των καρναβαλιστών άστεγα, έρμαια του καιρού και απαξιωμένα.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει απαντήσεις. Ας τις δώσει, όσο δυσάρεστες κι αν είναι: Ευσταθούν οι πληροφορίες του σπιράλ; Ποιος ευθύνεται για αυτή τη νέα εξέλιξη; Χάθηκε οριστικά το έργο; Ποιο το κόστος από τις τρεις χαμένες εργολαβίες; Κονδύλι θα εξασφαλιστεί εκ νέου; Τι προβλέπεται για τη συνέχεια; Άραγε προς τους κατοίκους των νότιων συνοικιών και στους ανθρώπους του Καρναβαλιού θα εκφραστεί επίσημη «συγνώμη»;

Οι πρώτοι θα αργήσουν να δουν το πολυθρύλητο έργο στην περιοχή τους, οι δε εκδιώχθηκαν και λοιδορήθηκαν «για ένα πουκάμισο αδειανό», πέραν του ότι οι υποσχέσεις για νέα στέγαση έμειναν υποσχέσεις. Αλήθεια θα μιλήσει για όλα αυτά η κατά τ’ άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή;».
Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες από τη Μαιζώνος, το έργο ούτε χάθηκε, ούτε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, καθώς η προσωρινή παύση των εργασιών οφείλεται σε μία τυπική διαδικασία στην οποία προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος για τις εργασίες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και να συνεχίσει κανονικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement