Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης από την Πάτρα: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει αδύναμη χώρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Έλληνες προτιμούν μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια λάθος κυβέρνηση. Συγκρίνουν και κρίνουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Πάτρα, τονίζοντας πως «επειδή δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν μία πρόταση, οι αντίπαλοί μας δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα. Πότε καταγγέλλοντας δημοσκοπήσεις, πότε σπέρνοντας αμφιβολίες για τα αποτελέσματα των εκλογών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο τόπος εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά εν μέσω ισάριθμων προκλήσεων: «Πρώτον, των εθνικών θεμάτων. Δεύτερη πρόκληση εκείνη της εσωτερικής ζωής, η παγκόσμια ακρίβεια επιχειρείται να εμφανιστεί από κάποιους ως εσωτερικό πρόβλημα. Και τέλος, είναι η ποιότητα του προεκλογικού κλίματος. Περιβάλλον στο οποίο συναντώνται οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σχέδια κάποιων εντός και εκτός συνόρων που θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

«Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη ΝΔ»

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χώρα. Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα: «Δεν πρέπει αποφάσεις μιας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους παζαριών. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη ΝΔ».

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι και εγγύηση για εθνική συνεργασία και για συστράτευση όσων πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στην ανάγκη για δραστικό εκσυγχρονισμό της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να μην πανηγυρίζουν στην Τουρκία για τις απειλές Τσίπρα στην Γαλλία»

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «απέναντι στους γείτονές μας παραμένουμε ψύχραιμοι και ειλικρινείς».

Και πρόσθεσε: «Θα συνιστούσα στους γείτονές μας να μην πανηγυρίζουν, επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε τον πρέσβη της Γαλλίας ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία. Αυτά δεν καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο».

«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος με τον πιο γρήγορο ρυθμό στην ευρωζώνη»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μειώνεται το δημόσιο χρέος με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν. Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη. Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις. Η μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος.

»Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου», είπε ο πρωθυπουργός.

«Όσοι σνομπάρουν το καλάθι του νοικοκυριού, ας παίξουν αλλού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί», σημειώνοντας:

«Ξέρω ότι τα 42 δισ. της Πολιτείας μπορεί να κράτησαν όρθιες μέσα στην πανδημία την οικονομία και την εργασία, αλλά ακολούθησε πόλεμος. Δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε, αλλά δεν πρέπει και να μηδενίζουμε.

»Δεν ήταν τυχαίο ότι τον Οκτώβριο η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση ηλεκτρικού ρεύματος. Πρώτοι στην Ευρώπη φορολογήσαμε τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής. Έχουμε διαθέσει 12 δισ. ως φράγμα στα κύματα του διεθνούς πληθωρισμού».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο καλάθι του νοικοκυριού, «που ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα», όπως είπε, τονίζοντας πως είναι ένα μέτρο, «το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες».

«Προφανώς, δεν αφορά τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Ενδιαφέρει όμως τον μέσο Έλληνα. Με αυτούς και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν, ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement