Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ασημακοπούλου: Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι κατηγόρησαν την Ελλάδα για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Nα ζητήσουν συγγνώμη όσοι κατηγόρησαν την Ελλάδα για τους 38 μετανάστες, τους οποίους οι ελληνικές αρχές διέσωσαν στον Έβρο» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου αναρωτήθηκε αν «θα ζητήσουν συγγνώμη τώρα, όταν ακόμη και το μέσο που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, το απέσυρε λόγω αμφιβολιών». Και συμπλήρωσε: «Μήπως, θα ζητήσουν συγγνώμη όσοι συκοφαντούσαν τους διωκόμενους στο υποτιθέμενο ”σκάνδαλο Novartis” που αθωώθηκαν πλήρως, τώρα που ακόμη και ο δικηγόρος του κ. Τσίπρα δηλώνει πως όλοι ήταν αθώοι από την αρχή;».

Η κα Ασημακοπούλου τόνισε εμφατικά ότι και για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, «οι ίδιοι, τώρα, υιοθετούν και αναπαράγουν ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδος». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, είπε «όλα στο φως», σημειώνοντας πως «συνεργάστηκε πλήρως με τα ευρωπαϊκά όργανα και την Επιτροπή PEGA και πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά με νομοσχέδιο που απαγορεύει και ποινικοποιεί την κατοχή, χρήση και εμπορία κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement