Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού στα γραφεία της Real News

Δημοσιεύθηκε

στις

Το φερόμενο ως δράστη της εμπρηστικής επίθεσης που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group, στη λεωφόρο Κηφισίας, συνέλαβε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. σε επιχείρηση στα προσφυγικά της Λ.Αλεξάνδρας.

«Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης» έγραψε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επίθεση
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου του 2022 είχε αναλάβει η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας».

Τρία γκαζάκια είχαν βρεθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα της εισόδου, η οποία είναι θωρακισμένη και άντεξε την έκρηξη.

Δίπλα της, όμως, βρίσκονται ένας αεραγωγός και το φρεάτιο του ασανσέρ, τα οποία αποτελούνται από εύφλεκτα υλικά. Μέσω αυτών φέρεται να διοχετεύτηκε η φωτιά στους ορόφους του κτιρίου. Μια ηχολήπτρια εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον δεύτερο όροφο, ήταν ο μοναδικός εργαζόμενος που είχε απομείνει στον χώρο, καθώς το ζωντανό πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού είχε τελειώσει στις 2.00 τα ξημερώματα και στις 2.30 είχαν αποχωρήσει ο τελευταίος δημοσιογράφος και η τηλεφωνήτρια. Η βάρδια της ηχολήπτριας θα τελείωνε στις 5.30 το πρωί. Από την έκρηξη εγκλωβίστηκε στο κτίριο. Ο προθάλαμος έπιασε φωτιά και όταν επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες, έμπαιναν αναθυμιάσεις και ξεπηδούσαν φλόγες.

Η ηχολήπτρια ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που την καθοδήγησαν να πάει προς το πίσω μέρος του κτιρίου. Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Εσπασαν ένα παράθυρο, την απεγκλώβισαν με γερανό, της παρασχέθηκε άμεσα οξυγόνο και διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο. Οι πυροσβέστες έριξαν περίπου 6,5 τόνους νερού μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.
Πηγή: Καθημερινή


Ροή ειδήσεων

Advertisement