Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη με την συμμετοχή Υπουργών και παραγωγικών – επιστημονικών φορέων στο Επιμελητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαϊας με την συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, οργάνωσε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, Διοικητών Οργανισμών και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας. Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας, η παρουσία της μεγάλης συμμετοχής Κυβερνητικών παραγόντων που για πρώτη φορά ιστορικά γίνεται, το οποίο καταδεικνύει και το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν οι απόψεις όπως και αιτήματα των παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν και στην συνέχεια οι Υπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς που συμμετείχαν, τοποθετήθηκαν στα θέματα αρμοδιότητας τους που αφορούν και την περιοχή μας αλλά και έδωσαν απαντήσεις επί των θεμάτων που ετέθησαν.

Οι Υπουργοί που συμμετείχαν ήταν οι κ.Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άκης Σκέρτσος Υπουργός Επικρατείας, κ.Πλακιωτάκης, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.Βασίλης Κικίλιας Υπουργός Τουρισμού κ. , κ. Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, , η κ. Ασημίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας , ο κ. Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών, ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, ο κ. Ταγαράς, Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος .

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο επίσης συμμετείχαν Γενικοί Γραμματείς, κ. Κυριαζής, Έρευνας και Καινοτομίας, κα Σδούκου Αλεξάνδρα, Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Κοντογεώργης, Συντονισμού, κ. Αναγνωστόπουλος, Εμπορίου και Προστασίας, και ο κ. Ζερβός, Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, όπως και ο πρόεδρος της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας έθεσε τρείς πυλώνες που θα συνεισφέρουν μαζί με τα λοιπά έργα υποδομής, ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, όπως νέα ζώνη καινοτομία, νέο εμπορικό λιμάνι και Αυτοκινητοδρόμιο Αχαϊας.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν ήταν οι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος κ.Αϊβαλής, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παππάς, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Πετρόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδος κ. Μπάρλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ κ. Τσώνης, Ταμίας του ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Κάπας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελ. Και Δυτ. Ελλάδος κ. Βαγενάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών γραφείων κ. Τελώνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Γιατράς, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κα Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ζούπας.

Τέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δέχθηκε τα συγχαρητήρια, από το σύνολο των συμμετεχόντων για την άρτια διοργάνωση.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement