Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τα βασικά αιτήματα της εστίασης για να ”σταθεί στα πόδια της”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη έφερε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα για την εστίαση, με τον κλάδο να έχει ξεκαθαρίσει τα αιτήματα του για να μπορέσει να κρατηθεί όρθιος, στην δίνη της ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση. 

Σύμφωνα με την εστίαση και το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ το βασικό πρόβλημα που αποτελεί βραχνά για τα καταστήματα πλέον δεν είναι άλλο από το ρεύμα και την ενέργεια. Η εστίαση έχει ζητήσει την επιδότηση της ενέργειας για το σύνολο της κατανάλωσης αφού με τους υπάρχοντες όρους ουσιαστικά μένει από έξω.

Πάγιο αίτημα επίσης για την εστίαση είναι η πτώση του ΦΠΑ για το οποίο έχει δεσμευτεί η νυν κυβέρνηση για να πάει στο 11% και στο 21% στο τέλος της τετραετίας. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Επίσης ένα ακόμα αίτημα της εστίασης είναι ο εξορθολογισμός του κλάδου με προτεραιότητα τις εργασιακές σχέσεις και το μη μισθολογικό κόστος, αλλά και την διαμόρφωση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣΚΕΑΝΑ και των επαγγελματιών της εστίασης είναι ότι ο κλάδος αυτός συνεισφέρει πολλαπλά στον τουρισμό και στην ελληνική οικονομία. Τα προβλήματα και τα αιτήματα αυτά τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που έγινε με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη απουσίαζε ο πρωθυπουργός και έτσι έγινε παρουσία υπουργών και γενικών γραμματέων των εμπλεκόμενων υπουργείων, αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αγρια κόντρα στο Ασυλο Ανιάτων -17 από τους 59 εργαζόμενους… υπέρ του γιατρού εργασίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση, υπέρ του γιατρού εργασίας στο Ασυλο Ανιάτων της Πάτρας πραγματοποίησαν – χθες – 17 από τους 59 εργαζόμενους, που αποτελούν και την «αντιπολίτευση» στο Σωματείο τους.

Εστειλαν, μάλιστα,  και φωτογραφία τους σχολιάζοντας: «Ως εργαζόμενοι, μακριά από παρατάξεις και συνδικαλιστικά τεχνάσματα, συμμετείχαμε σε μια ολιγόλεπτη μεν, αλλά βαθιά ανθρώπινη συγκέντρωση συμπαράστασης στον ιατρό εργασίας και επιβλέποντα των περιθαλπομένων, για το επεισόδιο που περιγράψατε. Η συγκέντρωση, αν και προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιδρύματος και παρευρέθησαν αρκετοί εργαζόμενοι. Είχατε δίκιο με την εκτίμησή σας, η ένταση είχε συνέχεια, με θετική όμως χροιά»!

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο των εργαζομένων και πρωταγωνιστή του επεισοδίου με τον γιατρό εργασίας, Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο, «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν στην αντιπολίτευση, ενώ ο φερόμενος ως επικεφαλής τους είναι ο γιος της αντιπροέδρου του ΔΣ, οπότε λογικό να υποστηρίζουν τον ιατρό εργασίας».

Χθες, το σωματείο έκανε 4ωρη στάση εργασίας, ενώ ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατήγγειλε πως ο ιατρός έχει ειδικότητα πνευμονολόγου και όχι «εργασίας»!

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες αντάλλαξαν «βαριές κουβέντες» όταν ο συνδικαλιστής έκανε παρατηρήσεις στον γιατρό σε σχέση με μη παρέμβασή του στις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας εργαζομένων λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αθώος ο συνδικαλιστής Αστυνομικός – Είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Χρήστος Τέγας, γνωστός συνδικαλιστής της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

Είχε μηνυθεί από συναδέλφους του για πλαστογραφία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε έναν χρόνο φυλάκισης. Μετά την απόφαση αυτή ο κ. Τέγας προσέφυγε στο Εφετείο και σύμφωνα με τους δικηγόρους του Παντελή Κοκοτό και Δηµήτρη Ρεπάσο, ο συνδικαλιστής αθωώθηκε «πανηγυρικά».

Το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την αθώωσή του για την υπόθεση της πλαστογραφίας. «Το Δικαστήριο λαµβάνοντας υπόψη του το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, των υπερασπιστικών ισχυρισµών, αλλά και την προσωπικότητα του ιδίου του Χρήστου Τέγα, κατέληξε οµόφωνα στην αθώωσή του.

«Με την αθώωσή του τίθεται τέλος στο διασυρµό, τη ρητορική µίσους, την σπίλωση της υπόληψής του τόσο ως αστυνοµικού όσο και ως ενεργού πολίτη», ανέφεραν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! Βρήκε τη μάνα του μέσα σε λίμνη αίματος!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα σε λίμνη αίματος βρήκε την μητέρα του πατρινός το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Η 62χρονη αποφάσισε να θέσει τέλος στην ζωή της και είχε υατοτραυματιστεί στο λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο. Για καλή της τύχη όμως ο γιός της πήγε στο σπίτι της, στην περιοχή του ΤΕΙ Πάτρας, και την εντόπισε σε άσχημη κατάσταση, άμεσα ειδοποίησε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Ερευνα για το περιστατικό διενεργεί το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα