Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ μπήκε σε πεζόδρομο και πάτησε σκυλάκι σκοτώνοντάς το

Published

on

Άλλο ένα αποτρόπαιο περιστατικό θανάτωσης ζώου, είχαμε πριν λίγες μέρες στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, οδηγός αυτοκινήτου, οδηγώντας παράνομα στον πεζόδρομο της Κανάρη, πάτησε και σκότωσε ένα σκυλάκι, την μοναδική παρέα ηλικιωμένου άνδρα. Όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση στο σημείο, ενώ ο ασυνείδητος οδηγός είπε σε αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν είδε το άτυχο ζώο.

Όπως μας καταγγέλλει η Κ.Ι. (τα στοιχεία στην διάθεση της εφημερίδας), αυτόπτης μάρτυρας, «το σκυλάκι καθόταν στον ήλιο. Δε πετάχτηκε μπροστά στο αμάξι, απλά καθόταν και ο κύριος πέρασε με το αμάξι του και του πάτησε το κεφάλι». Πρόκειται λοιπόν για μία κατάφωρη περίπτωση ενεργητικής κακοποίησης ζώου. Ένα ακόμη αθώο θύμα σε πεζόδρομο μάλιστα.

Η Κ.Ι., συνεχίζει λέγοντας: «Θα μπορούσε να ήταν το παιδί μου και το παιδί του καθενός που θα έπαιζε στο πεζόδρομο. Πού είναι η πολιτεία και η αστυνομία να κάνει κάτι γι’ αυτό; Θα ‘πρεπε να αφαιρεθεί το δίπλωμα του κυρίου και να πληρώσει πρόστιμο. Αλλά αντιθέτως, δεν έκανε τίποτα η αστυνομία, απλά το κατέγραψε. Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι οι ασυνείδητοι οδηγοί; Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με αυτά τα “λάθη” και την απροσεξία των παράνομων οδηγών που απλά περνάνε με το αυτοκίνητό τους από έναν πεζόδρομο! Ενημερώστε κι εμάς τους πολίτες να ξέρουμε ότι κανένας πεζόδρομος δεν υφίσταται σε αυτή τη πόλη», καταλήγει.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρανομεί στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματισμό άλλοτε ανθρώπου, άλλοτε ζώου. Ωστόσο η επί τούτου θανάτωση ενός κατοικιδίου ζώου, είναι μια εγκληματική ενέργεια που τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο. Δε θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν εάν στη θέση του άτυχου σκύλου, ήταν κάποιο παιδάκι, ή ίσως τότε ο οδηγός θα το έβλεπε;

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement