Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Πότε θα γίνει η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο Σάββατο μετά του Αγίου Αντωνίου θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού του 2023. 

Φέτος του Αγίου Αντωνίου πέφτει Τρίτη 17 Ιανουαρίου, οπότε η τελετή έναρξης καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει παρθεί ακόμα η οριστική απόφαση για το τι θα περιλαμβάνει η τελετή έναρξης.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές προτάσεις εκ των οποίων ορισμένες εξετάζονται και έχουν ληφθεί υπόψη από τα μέλη της Γνωμοδοτικής και του Καρναβαλικού Οργανισμού. Υπάρχει δηλαδή μία κατεύθυνση για το πρόγραμμα της τελετής που στηρίζεται σε συγκεκριμένη πρόταση που έχει γίνει.

Πρόταση με αρκετό χορό, μουσική και θέαμα. Όμως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Καρναβαλικό Οργανισμό όταν μετά από τη σχετική ψηφοφορία οι αποφάσεις αυτές οριστικοποιηθούν. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που προβληματίζει τους ιθύνοντες είναι το ζήτημα της ρίψης πυροτεχνημάτων. Πυροτεχνήματα με βάση τις ίδιες πηγές δεν θα ριχθούν φέτος, ούτε από κοντινή, ούτε από μακρινή απόσταση και υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το πως το θέαμα αυτό θα αντικατασταθεί.

Το πιθανότερο είναι να μπουν μεγάλοι προβολείς και φωτιστικές εγκαταστάσεις που θα παίζουν με τα χρώματα (μεγάλα φωτορυθμικά), έτσι ώστε να δώσουν στο κοινό ένα εξίσου εντυπωσιακό θέαμα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement