Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα ενόψει Βlack Friday-Τι αναμένουν οι έμποροι της Πάτρας –Όχι του Συλλόγου στο Κυριακάτικο άνοιγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Xαμηλό αλλά όχι… αποτρεπτικό είναι το προφίλ που επιχειρεί να διαμορφώσει το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, προς την πλειοψηφία των συναδέλφων τους που έχουν ήδη λάβει… θέσεις για τον 4ήμερο εκπτωτικό μαραθώνιο του Black Friday που ξεκινά από σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει έως, τουλάχιστο, τα ξημερώματα της προσεχούς Δευτέρας.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παραγγελιών στα πλαίσια της Black Friday (περίπου το 80%) κλείνεται ηλεκτρονικά αλλά και οι μελέτες που αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών αναμένει τις καλύτερες τιμές μέσα στις γιορτές, είναι αυτό που ωθεί την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να αφήσει… χαλαρούς τους εμπόρους που επιθυμούν να μπουν για τα καλά στη μάχη των προσφορών αυτών των ημερών!

«Εδώ και μερικά χρόνια η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου η Black Friday έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια ‘εμπορική γιορτή. Ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες  με  εκπτώσεις  σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας  αλλά πλέον έχει επεκταθεί στο σύνολο σχεδόν των εμπορικών προϊόντων. Δεδομένου λοιπόν ότι αυτή η προωθητική ενέργεια συνήθως  πραγματοποιείται  κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους…» αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Με την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, στο παρα-πέντε της Black Friday, προτρέπει τα μέλη του «να επωφεληθούν της ημέρας αυτής προσφέροντας πραγματικές εκπτώσεις και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές».

Καλεί επίσης τους καταναλωτές «να είναι προσεκτικοί, να μην παρασυρθούν από τον καταιγισμό των διαφημίσεων των πολυεθνικών αλυσίδων, ούτως ώστε να επωφεληθούν των πραγματικών εκπτώσεων και χαμηλών τιμών».

«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε με τον στραγγαλισμό των  μικρών τοπικών επιχειρήσεων η στήριξη τους από τους συμπολίτες μας έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα» συμπληρώνει επισημαίνοντας προς το καταναλωτικό κοινό «να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που έχουν όλα αυτά τα χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους και που επανεπενδύουν τα χρήματά τους στην πόλη».

Ο Σύλλογος, σχετικά με το 4ημερο Black Friday, τονίζει ότι «η  χρονική επιμήκυνση των προσφορών που επιχειρείται ιδιαίτερα από τις μεγάλες αλυσίδες δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ούτε είναι προς όφελος των καταναλωτών» ενώ παράλληλα καλεί τους εμπόρους να… κλείσουν το «νέο παράθυρο» που ανοίγει αυτή την Κυριακή 27 Νοέμβρη για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. «Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε Μαύρες Κυριακές. Οι συνάδελφοί μας θα δώσουν ακόμη μια φορά την απάντησή τους κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά και οι συμπολίτες μας θα γυρίσουν την πλάτη στις πολυεθνικές που μη σεβόμενες την πόλη που τους φιλοξενεί θα ανοίξουν τα καταστήματά τους» τονίζεται χαρακτηριστικά.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement