Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Επίθεση από χάκερ σε γνωστή ελληνίδα πολιτικό – Της πήραν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Θύμα χάκερ έπεσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ όπως η ίδια ενημέρωσε της πήραν και χρήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας, είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση και τα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει, «ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης. Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Χωρίς κατηγορία

Mηδενικές αυξήσεις… στα δημοτικά τέλη το 2023- «Καμπανάκι» λόγω ανατιμήσεων και χαμηλής εισπραξιμότητας

Τι θα εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας για το 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη και για το νέο έτος, παρά το κύμα ανατιμήσεων που επικρατεί στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα υλικά.

Η συζήτηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το 2023 έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισηγηθεί  να μην υπάρξει επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη που καταβάλλουν οι πολίτες, καθώς το 2023 είναι προεκλογική χρονιά, ενώ αναμένεται να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι τα οικονομικά του Δήμου συρρικνώνονται σε μέγιστο βαθμό εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα υλικά.

Οι συντελεστής ανά κατηγορία

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο οικογενειακός συντελεστής (από 1,95€/τ.μ. που ήταν το 2014 έχει φθάσει στο 1,00 €/τ.μ. και 0,73€/τ.μ. Ο χαμηλός συντελεστής για τους βοηθητικούς χώρους χρήσης κατοικιών (αποθήκες, γκαράζ, ημιυπαίθριους χώρους κ.λ.π.) από 0,90/τ.μ. έχει φθάσει στο 0,73€/τ.μ. ενώ πρώτα ήταν όσο και ο οικιακός δηλαδή 1,95€/τ.μ.

Σε 12 κατηγορίες δημοτών όπως μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, άποροι, δικαιούχοι ΚΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π. ο Δήμος Πατρέων έχει προχωρήσει σε απαλλαγή κατά 100% ή 50% βάση κριτηρίων.

Ο επαγγελματικός συντελεστής κυμαίνεται σήμερα στο 2,90€/τ.μ. (το 2014 ήταν 3,60€/τ.μ.), ενώ για βοηθητικούς χώρους κυμαίνεται στο 0,81€/τ.μ. όταν παλιότερα οι επαγγελματίες πλήρωναν για υπόγεια, πατάρια, αποθήκες με τον ίδιο συντελεστή δηλαδή 3,60€/τ.μ.

Ο Δήμος έχει δημιουργήσει ξεχωριστό συντελεστή για κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα (π.χ. Κωνσταντοπούλειο, Κιβωτός της Αγάπης, Μαχητές, Άσυλο Ανιάτων, Αγία Σκέπη, Αντωνοπούλειο, Σκαγιοπούλειο) που ανέρχεται σε 0,81ευρώ/τ.μ. όταν παλιότερα πλήρωναν 3,60 ευρώ /τ.μ.

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής στον μειωμένο συντελεστή 0,81 ευρώ /τ.μ. εντάχθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Ωστόσο, ο Δήμος έχει αυξήσει τον συντελεστή στη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα σε 6 ευρώ/τ.μ.  όπως σε τράπεζες, πολυκαταστήματα, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, βιομηχανίες κ.λ.π.

Μείωση εσόδων το 2020 και 2021

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή  τα έσοδα του Δήμου «ψαλιδίζονται», εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να πληρώνουν το σύνολο των λογαριασμών του ΔΕΔΔΗΕ και βέβαια με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην καταβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, τις δύο τελευταίες χρονιές καταγράφηκε μείωση εσόδων. Το 2021 σε σχέση με το 2020 η μείωση ανέρχεται στο 17,21%, ενώ το 2022 τα έσοδα υπολείπονται των εξόδων. Την ίδια ώρα, το τέλος ταφής απορριμμάτων προς ΣΥΔΙΣΑ υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ για το 2022 και 2023, ενώ τα παρακρατηθέντα έσοδα ανέρχονται στα 65 εκατ. ευρώ το έτος.

 

60% κάτω τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

Στο 60% ανέρχονται οι μειώσεις των τελών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από άδειες καταστημάτων, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, λαϊκές αγορές, περίπτερα και γενικά μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, ενώ και το 2023 θα ισχύει η παραχώρηση ατελώς κοινόχρηστων χώρων στον κλάδο της εστίασης.

 

Δ. Πλέσσας στην «Γ»:

«Δεν επιβαρύνουμε τον πατραϊκό λαό»

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων Διονύσιος Πλέσσας δήλωσε στην «Γ» πως απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην επιβαρύνει και για το 2023 τον πατραϊκό λαό παρά τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε κάθε υλικό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Συνεχίζουμε με τους χαμηλότερους συντελεστές σε όλη την Ελλάδα που έχουμε όπως τους έχουμε διαμορφώσει με τις μειώσεις και απαλλαγές που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή, παρά τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια όπως για δημοτικό φωτισμό που από 3,8 εκατ. ευρώ καλούμαστε να πληρώσουμε 7 εκατ. ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ σε καύσιμα στα 2,5 εκατ. ευρώ και παραπάνω, ενώ στις ανατιμήσεις υλικών που προμηθευόμαστε οι αυξήσεις φτάνουν από 30-60% και επιπλέον συν το χαράτσι των 4 εκατ. ευρώ για το 2022 και 2023 που επιβάλλει η κυβέρνηση να πληρώσουμε στον ΣΥΔΙΣΑ ως τέλος ταφής απορριμμάτων, ζήτημα για το οποίο είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι οι Δήμοι».

 

 

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Το ενεργειακό στο επίκεντρο των επαφών Μητσοτάκη στη διάσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα της συνάντησης των ηγετών του ΕΛΚ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ΕΛΚ και τον Ιταλό ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καλή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής», έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας», προσέθεσε.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Ταγιάνι σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον Μάνφρεντ Βέμπερ μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Φρίντριχ Μερτζ.

in.gr

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω εορτών (ημερομηνίες)

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαιτίας των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2023 του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα καταβληθούν νωρίτερα, όπως άλλωστε γίνεται όλες τις χρονιές.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα