Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Events

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Δύο χρόνια χωρίς την Κατερίνα Παγουλάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο χρόνια συμπληρώνονται χωρίς την Κατερίνα Παγουλάτου.

Η Κατερίνα, γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα  και δούλεψε πολλά χρόνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Δραστήρια και συμμέτοχη με την Αριστερά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της γενιάς της, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της.

Σε εκδήλωση μνήμης καλούν η οικογένεια, οι φίλοι και σύντροφοί της, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 7μμ στην Αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. ( Μαιζώνος 200 )

img_20221120_0002.jpg

Events

Πάτρα: Παιδαγωγικό συνέδριο το σαββατοκύριακο στην Χριστιανική Εστία

Δημοσιεύθηκε

στις

To 38o Παιδαγωγικό συνέδριο με θέμα «Αναζητώντας τη χαμένη παιδικότητα στα σημερινά παιδιά» θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 στην Πάτρα, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στην οδό Μιαούλη 55-57, πάνω από την Κορίνθου.

Την έναρξη των εργασιών του ενδιαφέροντος όπως αναμένεται συνεδρίου, θα κάνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στις 17.30 το Σάββατο 4/2/2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 4/2/2023

17.30:   ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡ. ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. Γ.  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

18.00 ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Μεγαλώνοντας παιδιά στον καιρό της πρώιμης ωρίμανσης»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Φιλόλογος.

18.40: ΣΥΖΗΤΗΣΗ

19.10  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19.30  ΕΙΣΗΓΗΣΗ:  «Αναζητώντας τη χαμένη παιδικότητα στο σύγχρονο σχολείο»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Πριγκιπάκης ΔρΘ, ΔρΦ, Καθηγητής Προτύπου Γυμνασίου

20.00-20.30: ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ  5/2/2023

18.00  ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Γίνε ξανά παιδί»

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: κα Ιωάννα Σκαρλάτου, Εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος & συγγραφέας

18.40: ΣΥΖΗΤΗΣΗ

19.10: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19.3O  ΕΙΣΗΓΗΣΗ:«Παιδί: Μακρινή υπόμνηση τού χαμένου Παραδείσου»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αρχιμανδρίτης  Απόστολος Τσολάκης, θεολόγος & φιλόλογος

20.10: ΣΥΖΗΤΗΣΗ

20.30: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΥΠΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Στους ενδιαφερομένους δίδεται βεβαίωση παρακολουθήσεως του Συνεδρίου.

Περισσότερα

Events

Ελληνο-ινδική Φιλία: Δύο κράτη με μακρά ιστορία και ισχυρούς δεσμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας που πραγματοποιήθηκε προς τιμής της υφυπουργού Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας Meenakshi Lekhi.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η υφυπουργός Lekhi αναφέρθηκε στην φιλία μεταξύ των δύο κρατών και τον αρχαίο πολιτισμό που τα ενώνει, τονίζοντας πως «η σύνδεση Ελλάδας και Ινδίας κρατάει αιώνες, ακόμα και πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και τουλάχιστον δύο χιλιετίες μετά Χριστό, στην σύγχρονη εποχή».

«Η Ινδία και η Ελλάδα ήταν πάντα στην ίδια πλευρά» δήλωσε και πρόσθεσε πως ήταν πάντα «στην σωστή πλευρά της ιστορίας και του ανθρωπισμού, καθώς και οι δύο πιστεύουν στην ειρήνη».

LPR58649.jpg

Παράλληλα, η Ινδή πολιτικός στάθηκε στη «δύναμη που έχουν οι γυναίκες στον κοινωνικό ιστό» σημειώνοντας πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα ουσιαστικά ενισχύει την κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως «η ενίσχυση των διμερών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της χώρας». Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις συχνές επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί και από τις δύο πλευρές κατά τα τελευταία δύο χρόνια χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις αυτές «σημαντικά βήματα που επιτρέπουν την προώθηση των ισχυρών δεσμών».

 

LPR58614.jpg

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος ανέφερε πως «ήταν μια σημαντική βραδιά που συνεχίζει την ελληνο-ινδική φιλία. Μοιραζόμαστε τα ίδια δημοκρατικά ιδεώδη με τον αδελφό λαό της Ινδίας, έχουμε τις ίδιες θέσεις και για το δίκαιο της θάλασσας, ενώ παράλληλα μας ενώνουν και οι πολιτισμοί μας».

LPR58578.jpg

Επιπλέον, ο κ. Χρυσουλάκης έκανε λόγο για «στοιχεία των κοινών διαδρομών» αναφερόμενος τόσο στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς, όσο και στην παρουσίαση της οργάνωσης WICCI, που στόχο έχει να ενισχύσει τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας.

Αναλυτικά, το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών οι παρευρισκόμενοι της εκδήλωσης είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την ιδρυτική τελετή της Ελληνο-Ινδικής Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης Γυναικών «WICCI.GR» για την οποία η πρόεδρος της οργάνωσης Βίκυ Αθανασοπούλου δήλωσε ότι «είμαστε σήμερα στην έναρξη της προσπάθειας μας να αναδείξουμε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας και ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο».

LPR58704.jpg

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του WICCI.GR, η Οργάνωση έχει παραρτήματα ανά τον κόσμο και προσφέρει τη δυναμική στο ελληνικό παράρτημα «να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε διεθνές επίπεδο».

Οι καλεσμένοι, από την Ελλάδα και την Ινδία, παρακολούθησαν την παρουσίαση της έκδοσης «Ινδική Μουσική» του κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζή από τις κυρίες Σάτυα Κασίμη, Μουσειολόγο, επιμελήτρια της έκδοσης και Βασιλική Χρυσανθόπουλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας ΕΚΠΑ. Και παράλληλα, είχαν την ευκαιρία απολαύσουν ζωντανή ινδική μουσική από τον Έλληνα καλλιτέχνη, την οποία ακολούθησε συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

LPR58776.jpg
LPR58844.jpg

Χορηγοί της βραδιάς ήταν η Eastern Mediterranean Maritime limited και η SOFMEDICA, με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και της Ελληνο-Ινδικής Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης Γυναικών WICCI.GR

Περισσότερα

Events

Χαράλαμπος Μπονάνος: Συνάντηση με τον Ανδρέα Τζάκη, την ιατρική ιδιοφυία – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει:

Συνάντηση με μια ιδιοφυΐα της ιατρικής με τον κορυφαίο των κορυφαίων τον Ανδρέα Τζάκη , που αποτελεί την έμπνευση για όλους τους νέους υπηρέτες του Ιπποκράτη
Ο μέντορας των μεταμοσχεύσεων , ο άνθρωπος που δυο φορές μπήκε στο βιβλίο Guinness, για τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποίησε , βρέθηκε στην περιοχή μας , και ήταν μεγάλη τιμή για την κοινωνία μας η παρουσία του
Μίλησε για την μεταμόσχευση μήτρας από πτωματικο δότη και τεκνοποίηση , ο άνθρωπος αυτός που για Χρονια αποτελούσε την τελευταία ελπίδα για ασθενείς ανα τον κόσμο
Άπειρος σεβασμός για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του, σε χειρουργεία για να δώσει ελπίδα και ζωή σε ανθρώπους που ακουμπούσαν στα μαγικά του χέρια
Και τώρα κάνει ακόμα μια προσφορά στην χώρα που γεννήθηκε προσπαθεί να δώσει ώθηση στην κουλτούρα των μεταμοσχεύσεων , να οργανώσει την πολιτεία και να πεισει για την αναγκαιοτητα για την ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγυης
Συγχαρητήρια στην κ Ασημακοπουλου και το inner wheel που βρισκονται δίπλα στην κοινωνία.

Χαράλαμπος Μπονάνος: Συνάντηση με τον Ανδρέα Τζάκη, την ιατρική ιδιοφυία - ΦΩΤΟ

Χαράλαμπος Μπονάνος: Συνάντηση με τον Ανδρέα Τζάκη, την ιατρική ιδιοφυία - ΦΩΤΟ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα