Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανθεί η υπαίθρια πορνεία στον Ριγανόκαμπο και άλλα σημεία της πόλης – Με πανό στον πρωθυπουργό οι κάτοικοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, έφερε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά τα προβλήματα των κατοίκων του Ριγανοκάμπου, που εξ αυτής της αφορμής, σήκωσαν πανό για να γνωστοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, με την παραβατικότητα των Ρομά να έχει γίνει καθημερινότητα.

Ένα όμως από τα βασικά προβλήματα  που προκύπτει στην περιοχή, είναι η πορνεία ανηλίκων. Προ ετών το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» είχε ανακηρύξει τον καταυλισμό ως τον χειρότερο για εξώθηση σε πορνεία ανηλίκων.

«Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένους χώρους της Πάτρας, πλατείες, χώρους ανοιχτούς πάρκινγκ, στην σιδηροδρομική γραμμή στα Βραχνέικα, στον Κόκκινο Μύλο και αλλού πηγαίνουν άρρωστοι ψυχικά ηλικιωμένοι και για πέντε και έξι ευρώ εκμεταλλεύονται σεξουαλικά κοριτσάκια και αγοράκια του καταυλισμού. Όλοι γνωρίζουν τα περιστατικά αυτά αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει. Εμείς τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές και στο πρόσφατο συνέδριό μας το θέσαμε. Έχουμε προσφύγει και στα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες. Το πρόβλημα της Πάτρας, και κυρίως του καταυλισμού του Ριγανοκάμπου, είναι σοβαρότατο», δήλωνε τότε η κυρία Ελένη Σωτηροπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος.

 

Υπαίθρια παιδική πορνεία

 

Η υπαίθρια πορνεία αποτελεί ένα φαινόμενο που είναι έντονο στην Πάτρα! Τα στέκια των ανήλικων (συνήθως) κοριτσιών ρομά, η Τριών Ναυάρχων, τα Ψηλαλώνια, το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, η πλατεία Όλγας, αλλά και η πλατεία Ελευθερίας, κοντά στα Προσφυγικά, έχουν αρκετή “κίνηση”, με κάποιους ηλικιωμένους να ανταποκρίνονται και άλλους να αρνούνται. Οι συναλλαγές γίνονται τις περισσότερες φορές σε δημόσια θέα, με τις δύο πλευρές να κρατούν τα προσχήματα, ενώ αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην πιαστούν στα πράσα, για αυτό και τα ραντεβού για τις ερωτικές συνευρέσεις δίνονται κυρίως σε απόμερα μέρη!

Από τη στιγμή που τα στόματα δεν ανοίγουν η υπαίθρια πορνεία που αποτελεί προέκταση της παιδικής εκμετάλλευσης και έχει να κάνει κυρίως με την κοινωνική ομάδα των Ρομά, θα συνεχίζεται.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement