Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στην Τανάγρα η κ. Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιθεώρηση του αεροσκάφους Rafale στην Τανάγρα πραγματοποίησε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης και κατευθύνθηκε στην 332 Μοίρα, όπου έχουν ενταχθεί τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

H Πρόεδρος φωτογραφήθηκε στο πιλοτήριο, αλλά δεν επακολούθησε απογείωση και πτήση πάνω από το Αιγαίο, αφού κάτι τέτοιο θεωρήθηκε ότι δεν ταιριάζει στην περίσταση αλλά και στο αξίωμα. Η κ. Σακελλαροπούλου επιβαίνει σε πολεμικά αεροσκάφη για τις επισκέψεις της σε ακριτικά νησιά, αλλά η πτήση με καταδιωκτικό δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές της.

Η αρχηγός του κράτους, που είναι και αρχηγός των Οπλων κατά το Σύνταγμα, προχώρησε στον εξομοιωτή, όπου και παρακολούθησε μια πλήρη επίδειξη πτήσης με το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό που σχετικά πρόσφατα εντάχθηκε στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην Τανάγρα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement