Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης για Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σημερινή μέρα, 25 Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών και με αφορμή την ημέρα αυτή, διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με διανομή ενημερωτικού υλικού, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου.

 

Συνομίλησαν με τις διοργανώτριες για τη σημασία αυτής της ημέρας, ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι όχι μόνο γιατί εξακολουθεί να υπάρχει βία κατά των γυναικών, αλλά γιατί οξύνεται. Δυστυχώς, το φαινόμενο επιδεινώνεται γιατί αυξάνονται τα φαινόμενα κοινωνικής σήψης και παρακμής. Συντηρείται ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα για τη γυναίκα, που ενισχύεται από την πολιτική που ασκείται και δεν είναι… φιλική για τις γυναίκες. Εμείς αντιπροτείνουμε και λέμε ότι πρέπει να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα και τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, διότι αν εξαρτάσαι οικονομικά από άλλον, θεωρείς ότι πρέπει να σκύβεις το κεφάλι και να υπομένεις.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο μας, έχουμε σε λειτουργία τον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και μέσω αυτού, παλεύουμε το όλο ζήτημα. Δίνουμε μια συνεχή μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους που τον στελεχώνουν, όπως  επί παραδείγματι, ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, ώστε η γυναίκα που θα βρεθεί με τα παιδιά της ή μόνη της στον Ξενώνα, να μην μείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, που θα την δυναμώσουν και θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τη ζωή και τα δικαιώματά της».

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Περιφέρειας.

Σε όλο το διάστημα λειτουργίας του, ο Ξενώνας έχει δεχτεί αιτήματα και έχει φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών και των παιδιών τους, θύματα διαφόρων μορφών βίας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο), διοικητικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό και φύλακες. 

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ξενώνα, μπορούν να απευθυνθούν:

-Στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γ. Γραμματείας Ισότητας των φύλων (ΓΓΙΦ) και στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

-Και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας, Τηλέφωνο: 2610620059.

 

Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων www.e-patras.gr και συγκεκριμένα εδώ: 

https://e-patras.gr/el/xenonas-filoxenias-kakopoiimenon-gynaikon

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement