Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας: Βασισμένο στο ισπανικό μοντέλο το κυβερνητικό σχέδιο για τους δανειολήπτες

Published

on

Για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους δανειολήπτες μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι βασίζεται στο ισπανικό μοντέλο.

Το μοντέλο αφορά:

– Επιμήκυνση δανείου

– Μείωση δόσης κατά 40%-50%

– Πάγωμα επιτοκίου

– Ρύθμιση 5ετιας

– Ετήσιο εισόδημα 25.000 (2.000 ευρώ το μήνα)

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε, όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες, να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις.

Αναφορικά με τα επιτόκια καταθέσεων κι αν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, επεσήμανε τα εξής: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα. Αυτά τα ζητήματα είναι στο πλαίσιο της συζήτησης της κυβέρνησης με τις τράπεζες».

Για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε ανέφερε πώς είναι ένας προϋπολογισμός «ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ εκτίμησε ότι υπάρξει περιθώριο στήριξης των πολίτων και πώς «κάθε ευρώ που περισσεύει θα δοθεί στην κοινωνία».

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι ξένες άμεσες επενδύσεις ξεπέρασαν τα έξι δισ. ευρώ, κάτι που είναι «η πιο ευχάριστη έκπληξη της οικονομίας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement