Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθε πέρυσι και καλύτερα…»-Περιορισμένη φέτος η κίνηση στα εμπορικά της Πάτρας λόγω της «Black Friday»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου (χωρίς φωτό)

«Ζέστανε» αλλά περιορισμένα την εμπορική αγορά της Πάτρας η Black Friday.

Η αγοραστική κίνηση, προχθές, αυξήθηκε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, χωρίς όμως να κάνουν το «ταμείο» των προηγούμενων ετών.
Αυτή είναι η αποτίμηση της προχθεσινής ημέρας από τους εμπόρους της Πάτρας οι οποίοι αν και είχαν εκπτωτικά είδη στις βιτρίνες τους δεν προέλκυσαν τους καταναλωτές.
Ωστόσο, σίγουρα η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν μια «καλή» εμπορικά μέρα για τα καταστήματα, σε σχέση με την υποτονική αγοραστική κίνηση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Υπήρξε κινητικότητα στην αγορά στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όμως σίγουρα ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες μας. Η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν καλή μέρα, όμως δεν θύμιζε την κίνηση των προηγούμενων χρόνων. Γι’ αυτό εμείς λέμε… κάθε πέρυσι καλύτερα…», επισημαίνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.
Σημειώνει επίσης πως δέλεαρ για τους καταναλωτές έπαιξαν οι εκπτώσεις και οι προσφορές που είχαν τα καταστήματα.
«Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα εκπτωτικά προϊόντα» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
Σύμφωνα με εμπορικούς κύκλους, φέτος δεν υπήρχαν υπερπροσφορές στα καταστήματα καθώς δεν υπήρξε πλεόνασμα σε εμπόρευμα. Τα τελευταία χρόνια οι παραγγελίες ήταν μετρημένες και δεν υπήρχαν προϊόντα που θέλησαν να «σπρώξουν» οι έμποροι για να μην τους μείνει ως stock εμπόρευμα.

ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

Την τιμητική τους σε σχέση με άλλα είδη ήταν τα ηλεκτρικά καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να εξοπλιστούν με συσκευές που βρήκαν σε τιμές ευκαιρίες.
«Δούλεψαν περισσότερο τα ηλεκτρονικά καταστήματα και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λευκές συσκευές. Ωστόσο, δεν υπήρχαν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος, ενώ τόνισε πως σε μεγάλα πολυκαταστήματα και πολυεθνικές διαπιστώθηκε πως οι τιμές ήταν «φουσκωθεί» το τελευταίο διάστημα για να είναι πιο ελκυστικές οι εκπτώσεις λόγω της Black Friday.
Πάντως, χθες η κίνηση ήταν υποτονική και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τους εμπόρους της Πάτρας για το εάν σήμερα αξίζει να ανεβάσουν ρολά σήμερα, Κυριακή.
Το άνοιγμα της αγοράς είχε προγραμματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων 7 Κυριακών του έτους που υπαρχει η δυνατότητα για προαιρετική λειτουργία. Ωστόσο, μεταφέρθηκε για σήμερα καθώς συνδυάστηκε με την «Black Friday» και «Cyber Monday», δύο μέρες που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και στην ελληνική αγορά.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και η αγορά θα μπει σε εορταστικούς ρυθμούς, με αυξημένο ωράριο. Φέτος οι ανοικτές Κυριακές θα είναι δύο πριν τα Χριστούγεννα και οι έμποροι θεωρούν πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.
Μεθαύριο το βράδυ, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών προκειμένου να αποφασίσουν για το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement