Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις πέντε μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το «Σφυγμό του Νοεμβρίου» από την Prorata, η οποία δίνει και ποσοστό 10,5% στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με 25%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 10,5% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και ο ΜεΡΑ25 με 2,5%.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια ενώ στη λίστα ακολουθούν και εθνικά θέματα, οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίες, θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, οι παρακολουθήσεις και ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Στις 5 μονάδες η διαφορα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα περισσότεροι από 6 στους 10 αξιολογούν τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Το 34% των πολιτών εμφανίζεται ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο ενώ το 66% δηλώνει «όχι ιδιαίτερα» ή «καθόλου» ικανοποιημένο.

Παρόλα αυτά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιολογούνται ακόμη πιο αρνητικά ως προς το αντιπολιτευτικό έργο.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 22% δηλώνει απόλυτη ή σχετική ικανοποίηση από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 14% από το έργο του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, το 13% από το έργο του ΚΚΕ, το 9% από αυτό της Ελληνικής Λύσης και το 17% από το αντίστοιχο του ΜεΡΑ25.

Ποιο κόμμα είναι πιο αξιόπιστο

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα στην εν λόγω δημοσκόπηση, όπως αναφέρει το 40% των ερωτηθέντων.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 34% ενώ 32% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με μόλις μια μονάδα διαφορά ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει 31%.

Το ΜέΡΑ25 παρουσιάζει ποσοστό 22% ενώ τελευταίο κόμμα στη λίστα είναι η Ελληνική Λύση, με 9%.

Αναφορικά με τον δείκτη ικανότητας διακυβέρνησης, ένας στους δύο θεωρεί ότι η ΝΔ είναι «ικανό» ή «σχετικά ικανό» κόμμα για να κυβερνήσει ενώ με ποσοστό 36% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 41% έναντι του 34% του Αλέξη Τσίπρα.

CNN GREECE


Ροή ειδήσεων

Advertisement