Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ανάσα για το εμπόριο-Γέμισαν ταμεία το τετραήμερο του Black Friday, διπλάσιοι τζίροι σε σχέση με το 2021 σε ρούχα – παπούτσια  

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικός απολογισμός για τα καταστήματα της Πάτρας κατά το τριήμερο από Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 του μηνός για το σύνολο του Πατραϊκού εμπορίου στα πλαίσια του φετινού Black Friday, κίνηση η οποία ήταν αυξημένη, ιδιαίτερα στο κέντρο της Πάτρας, και χθες Δευτέρα για το Cyber Moday.

«Ήταν ένα τριήμερο με θετικό πρόσημο για το σύνολο του τοπικού εμπορίου με μια ευχάριστη έκπληξη -σε σχέση με το 2021- στα καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και είδη κατοικίας τα οποία παραδοσιακά δεν αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την αποκαλούμενη ‘Μαύρη Παρασκευή’.

Το εμπόριο το οποίο έφτασε στα όρια της… εντατικής από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και πρόσφατα, αναζωογονήθηκε στο σύνολό του με τους καταναλωτές να σπεύδουν για ψώνια. Είδη σε έκπτωση είναι αυτά που αναζητούσε σχεδόν αποκλειστικά κόσμος, δείγμα της μεγάλης ανάγκης για καλές τιμές που οφείλεται στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, λόγω της ενεργειακής ακρίβειας» αναφέρει στη «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Το τριήμερο έγινε τελικά τετραήμερο λόγω της Κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς και έδωσε  μια σημαντική ώθηση στους συναδέλφους που αγωνίζονται να σταθούν όρθιοι και να καλύψουν τα έξοδά τους. Εκτός από τους παραδοσιακούς κλάδους προτίμησης, Ηλεκτρικά – Ηλεκτρονικά είδη και αγορές κατά βάση σε προϊόντα νέας τεχνολογίας, ο κόσμος στράφηκε και σε ρούχα και παπούτσια τα οποία είχαν πραγματικές εκπτώσεις έως και 50%. Θεωρούμε ότι αυτή η Black Friday πήγε καλύτερα από κάθε άλλη φορά στο χώρο του παραδοσιακού εμπορίου και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι πήραμε την πρωτοβουλία, μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας να ζητήσουμε από το ΥΠ.ΑΝ. να επιτραπεί η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς» αναφέρει στη «Γ» ο Δημήτρης Πλαούμπης, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου Πάτρας.

Προχθές Κυριακή πάντως λειτούργησε το 50% της αγοράς στο κέντρο της πόλης, ενώ πολύ λίγα καταστήματα άνοιξαν στις αγορές που βρίσκονται περιφερειακά της Πάτρας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement