Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Παππάς, Καλογρίτσας αρνούνται τις κατηγορίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς την παρουσία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, που δικάζεται από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, άρχισε επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης με συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς με δήλωση του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη αρνήθηκε την κατηγορία και ανέφερε ότι θα τεθεί στη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας με γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε ο συνήγορός του βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, αρνήθηκε την κατηγορία και πρόσθεσε: Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως ώφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς.

Ο πρώτος μάρτυρας, ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, που υπήρξε, όπως ο ίδιος είπε, μεσολαβητής από την αρχή μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της εταιρείας CCC (συμφερόντων Χούρι) που ενεπλάκησαν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό για την απόκτηση μίας από τις τέσσερις άδειες που είχαν τότε προκηρυχθεί, έκανε λόγο για στημένη συμμετοχή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στη διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου η τότε κυβέρνηση να λάβει μία από τις άδειες για να έχει κανάλι δικής της επιρροής.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο παρασκήνιο για την εξασφάλιση των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από τη CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα για την εγγυητική επιστολή προκειμένου να μετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία. Κατά τον μάρτυρα, η εταιρεία συμφερόντων Χούρι αποσύρθηκε από τη συμφωνία χρηματοδότησης του εγχειρήματος για το κανάλι όταν αντελήφθη ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν διέθετε, όπως είχε η ίδια διαβεβαιωθεί, τη στήριξη της τότε κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τα 3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στον Καλογρίτσα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι από τον επιχειρηματία άκουσε πως τα χρήματα είχαν όλα ξοδευτεί για το “Documento” και γι’ αυτόν τον λόγο ο ίδιος δεν πληρώθηκε για τις διαμεσολαβητικές επαφές που είχε κάνει.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ροή ειδήσεων

Advertisement