Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

9ετή κάθειρξη για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης-Αναβίωσε προχθές στο ΜΟΔ Καλαβρύτων υπόθεση ομαδικού βιασμού 14χρονης σε κωμόπολη της Ηλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, αναβίωσαν προχθές οι φρικτές μνήμες της υπόθεσης βιασμού ανήλικης που έλαβε χώρα σε χωριό της Ηλείας, την άνοιξη του 2016.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 25χρονος με τις σε βάρος του κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, βιασμού ανήλικης κατ εξακολούθηση και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης.
Η υπόθεση που αναβίωσε στο ακροατήριο είχε ανατριχιαστικές αναφορές από την κατάθεση του θύματος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν Μάιος του 2016 με τους ανήλικους (θύμα και θύτες) να φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου σε κωμόπολη της Ηλείας. Οι τρεις 14χρονοι μαζί με τον 18χρονο αδελφό του ενός, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η παθούσα, την παρέσυραν σε ερημική παραλία της Ηλείας και την βίασαν ομαδικά σε ηλικία 14 ετών. Δύο μέρες μετά και με την απειλή ότι θα διακινήσουν σκηνές από την πρώτη συνεύρεση τους, την ανάγκασαν να συνευρεθούν.
Η 14χρονη κράτησε το περιστατικό μυστικό φοβούμενη, όπως κατέθεσε, τυχόν συνέπειες. Αρκετούς μήνες μετά, το συμβάν άρχισε να γίνεται γνωστό στην μαθητική κοινότητα και έτσι το είπε στους γονείς της και από εκεί έγινε καταγγελία και ακολουθήθηκε ο δρόμος της δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει το kalavrytanews.com, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αθώος για την κατηγορία διακίνηση πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης.
Ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων πρότεινε ποινή καθείρξεως 8 ετών για τον βιασμό και 2 έτη φυλάκισης για την αποπλάνηση με ανασταλτικό χαρακτήρα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Τελικά, το Δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 9 ετών και 3.000 ευρώ ως χρηματική ποινή. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, ενώ για τους άλλους δύο κατηγορούμενους η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement