Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. αρακά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ξυλάκι κανέλα
3 κόκκους μπαχάρι
4 λιαστές τομάτες
200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
300 ml ζεστό νερό
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.