Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χριστούγεννα: Τι περιμένουν οι εταιρείες της εστίασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αναμένεται να είναι πιο σκοτεινά, πιο κρύα και σίγουρα με λιγότερα λαμπάκια, σε ότι αφορά τον τομέα της εστίασης. Παρότι η φετινή εορταστική περίοδος είναι η πρώτη χωρίς περιοριστικά μέτρα μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, που διαδέχθηκε την υγειονομική κρίση, θέτει τους δικούς της «κανόνες» στον κλάδο, ψαλιδίζοντας τις προσδοκίες.

Αποκαλυπτικά είναι και τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Focus Bari | YouGov, σύμφωνα με την οποία το 61% των πολιτών δηλώνει ότι ήδη έχει μειώσει τη διασκέδαση έξω ενώ το 19% ότι τη σταμάτησε τελείως.

«Ελπίζουμε να υπάρξει κίνηση στα καταστήματα, τόσο τα εμπορικά όσο και της εστίασης», αναφέρει στον ΟΤ ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Ωστόσο ο ίδιος σπεύδει να επισημάνει πως «οι ανατιμήσεις και ο φόβος για το μέλλον έχει αλλάξει την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, οι οποίοι κάνουν περικοπές στη διασκέδαση και στις αγορές μη βασικών αγαθών για να μπορέσουν να βγάλουν το μήνα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement