Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Πάτρας: “Αρκετές χιλιάδες θάνατοι από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί”

Δημοσιεύθηκε

στις

Πόσο καλά διαχειρίστηκε η Ελλάδα τελικά τον κορωνοϊό; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, δεν είναι απλή και σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας σίγουρα δεν είναι για πανηγυρισμούς…

Το ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων, σύμφωνα με στον Δημήτρη Ζιαζιά, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από το κορωνοϊό, ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων! “Αρκετές χιλιάδες θάνατοι, ακόμα και το 50 με 60% από τον κορωνοϊό, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι την ενίσχυση ιδιωτικών μονάδων, που είδαμε κάτι την διάρκεια αυτής πανδημίας”, σημειώνει ο κ. Ζιαζιάς.

Η Ελλάδα με 25 θανάτους ασθενών με κορωνοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχει τη χειρότερη θέση, απέχοντας σημαντικά από τη δεύτερη Εσθονία, στην οποία καταγράφονται 18 θάνατοι ανά εκατομμύριο. Την ίδια ώρα το ECDC προβλέπει την πορεία της πανδημίας έως τις 4 Δεκεμβρίου. Αναμένονται αυξητικές τάσεις στα κρούσματα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα ανέβουν σε 187 ανά 100.000 πληθυσμού ανά εβδομάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement