Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΛΑΔΙ: Αυξήθηκε κατά 50% η τιμή του στο λιανικό εμπόριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η συγκομιδή της ελιάς και το λάδι φέτος πάει καλά, με τους ελαιοπαραγωγούς να το πουλάνε σε τιμή που ξεπερνάει σε αύξηση το ένα ευρώ, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. 

Πιο συγκεκριμένα η τιμή του ελαιόλαδου φέτος φτάνει τα 4,40 ευρώ το λίτρο και αυτή είναι η αρχική του αφού σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάσει πιο ψηλά, ενώ πέρυσι δινόταν στα 3,30 και στα 3,50 ευρώ. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με μία ευτυχή συγκυρία.

Από την μία οι ελιές στην χώρα μας ήταν γεμάτες από καρπούς και βγάζουν έτσι το πλουσιότερο και ποιοτικότερο λάδι των τελευταίων ετών, από την άλλη σε όλες τις άλλες μεσογειακές χώρες το λάδι φέτος θα έχει κακή σοδειά αφού η καλλιέργεια της ελιάς παρουσίασε αρκετές δυσκολίες εκεί.

Όμως όλα αυτά δεν αλλάζουν σε κάτι την ακρίβεια του είδους, τουλάχιστον σε ότι αφορά την λιανική τιμή του και αυτή που θα συναντήσει ο καταναλωτής στα ράφια. Η τιμή του φετινού λαδιού αναμένεται να φτάσει έως και τα 9 με 9.50 ευρώ, στο λιανικό εμπόριο, σημειώνοντας έτσι αύξηση που ξεπερνάει το 50%. 

Οπότε όσοι έχουν την δυνατότητα για να αγοράσουν μέσω γνωστού λάδι χύμα, προτού το είδος φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σπεύσουν να κανονίσουν από τώρα την αγορά του, σε μία καλύτερη ενδεχομένως τιμή. Διαφορετικά στην αγορά το ελαιόλαδο δύσκολα θα πλησιάζεται…

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Σκουπιδότοπος ο κόμβος της Ανθείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σκουπιδότοπο παραπέμπει ο κόμβος της Ανθείας, στην Πάτρα, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών και σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται.

Όπως καταγγέλλεται από τις 20 Μαρτίου από τους αρμόδιους αναφέρθηκε ότι το αίτημα για καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνση των μπαζών ικανοποιήθηκε, όμως δεν πήγαν ποτέ στο σημείο με αποτέλεσμα να επικρατούν οι συνθήκες που βλέπετε στις φωτογραφίες.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Επιδειξίας στην περιοχή Αγίας Σοφίας – Χθες τη νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε  δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο Ροϊτίκων – Βραχνεΐκων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στα Ροΐτικα οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι εργαζόμενοι που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους ενόψει της σεζόν.

Στην κινητοποίηση καλούνται οι φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα και όλοι όσοι θίγονται άμεσα από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης.

Γι’ ακόμα μια χρονιά καλούνται δεκάδες επιχειρήσεις κι εκατοντάδες εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το έργο βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ οι εργασίες δεν ξεπερνούν το 60% των συνολικών παρεμβάσεων.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις οδηγούν στους… δρόμους!

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «είναι ένα έργο που πραγματικά οι δημότες το περίμεναν χρόνια. Ένα έργο σημαντικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Δυστυχώς όμως μέσα από τα παιχνίδια, τα οποία οργανώνονται ανάμεσα στον ανάδοχο και τη δημοτική αρχή, κινδυνεύει αυτό το έργο να τιναχτεί στον αέρα ότι και αν αυτό σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό».

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πατρέων για έργα εν όψει της σεζόν που ξεκίνησε και να υλοποιήσει η εταιρεία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2023, όπως επίσης και να γίνει άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παύση των εργασιών έως αρχές Σεπτεμβρίου κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ψευδώς η Δημοτική αρχή.

«Κλείνουμε τον δρόμο γιατί μας κλείνουν!», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα