Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ηλίου φαεινότερο, απαιτούνται αλλαγές (Ολο το ρεπορτάζ, αποτελέσματα, βαθμολογιες, δηλώσεις)

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως φάνηκε στην Ηλιούπολη (ήττα με 2-1) αυτή η Παναχαϊκή δεν μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο!

Τον κακό της εαυτό και την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου «πλήρωσε» η Παναχαϊκή και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1 από την Ηλιούπολη εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική της Super League 2, αγώνας με τον οποίο άνοιξε η αυλαία.

Η κοκκινόμαυρη ομάδα ήταν απαράδεκτη στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες της -στον χώρο της άμυνας- αλλά και γενικότερα έκαναν λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, φτάνοντας αισίως τους δέκα, σε αντίθεση με την Παναχαϊκή που έμεινε στους οκτώ βαθμούς, δείχνοντας ότι η ισοπαλία -και οι υπόλοιπες καλές εμφανίσεις στις προηγούμενες αγωνιστικές- με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην αχαϊκή πρωτεύουσα πήγε… στράφι.

Για να μπορέσει η κοκκινόμαυρη ομάδα να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες -μιας και ακολουθεί το προσεχές παιχνίδι με το Αιγάλεω- θα πρέπει να… ηρεμήσει μετά την ήττα και να αναλογιστούν οι ποδοσφαιριστές της, πού αγωνίζονται. Λάθη στην άμυνα -όπως λόγου χάρη στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη- όπως έγιναν σε αυτό τον αγώνα δεν επιτρέπονται κι εάν θέλει η κοκκινόμαυρη ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εν λόγω πρωτάθλημα της Super League 2, θα πρέπει τη μεταγραφική περίοδο να αποκτήσει κλασικό 9άρι γιατί κάποιος θα πρέπει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα…

ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ…

Η Παναχαϊκή μπορεί να μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απέναντι στη γηπεδούχο Ηλιούπολη και να θέλησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά (7ο), ωστόσο το σουτ του Αλεξόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας, καθώς πίεζαν την αντίπαλό τους, αλλά δεν τους… ήθελε η μπάλα, καθώς στο 23ο λεπτό ξανά ο Αλεξόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Το ίδιο έγινε και δύο λεπτά αργότερα (25ο), όταν ο Καρακλάιτς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά έκανε λάθος εκτίμηση και… χάλασε ο ίδιος ό,τι έφτιαξε. Έπειτα η Παναχαϊκή αντί να έχει παραπάνω ενέργεια υπέστη «καθίζηση» στην άμυνα, το μυαλό των ποδοσφαιριστών της «σταμάτησε» με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το… εκμεταλλευτούν και να κάνουν πάρτι… Ήταν το 33ο λεπτό, ο Λαρέα απομάκρυνε λανθασμένα και ήρθε με εντυπωσιακό σουτ ο Τριανταφυλλάκος, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη, καταλήγοντας έτσι στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα (38ο) ήρθε ο Χάμπερτ να περάσει εύκολα τον Στεργίδη να σουτάρει, η μπάλα βρήκε και το πόδι του Λαρέα και το 2-0 για την Ηλιούπολη ήταν γεγονός.

ΜΕΙΩΣΕ, ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ… ΑΦΗΣΑΝ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή προσπάθησε να ανασυνταχτεί, προσπάθησε από το ξεκίνημα του β΄ μέρους να επιτύχει τον σκοπό της, που ήταν το γρήγορο γκολ και το κατάφερε, όταν στο 55ο λεπτό ο Κέρι εκτέλεσε κόρνερ, ήρθε ο Λιποράσε με ωραίο σουτ στην κίνηση να μειώσει σε 2-1 και να δώσει κάποιες ελπίδες. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν και η καλύτερη που θα ήθελαν στην κοκκινόμαυρη ομάδα -αφού πρώτα χάθηκε (81ο) η μεγάλη ευκαιρία με τον Λιποράσε που έστειλε την μπάλα άουτ- οι γηπεδούχοι «θυμήθηκαν» στιγμές της δεκαετίας του ’80, έπεφταν κάτω, ο αγώνας σταματούσε, ο διαιτητής Επαμεινώνδας Τζαμουτζαντώνης από τη Χίο τους ανεχόταν κι έτσι ποδόσφαιρο δεν παιζόταν. Τα λεπτά κυλούσαν σε βάρος της Παναχαϊκής και υπέρ της Ηλιούπολης, με το… αποκορύφωμα να πετούν οι γηπεδούχοι μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, να πέφτουν -εκ νέου- στο έδαφος με αποτέλεσμα να αντικρύζουν την κίτρινη κάρτα -που ποσώς τους απασχολούσε- και στο τέλος να φεύγουν από το δημοτικό στάδιο με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Ν. Παντελής): Περιστερίδης, Μπουσάι, Πολίμος (90΄ Ανδρέου), Μουριέλ, Κρητικός, Γκοτσούλιας, Τσαφταρίδης, Τριανταφυλλάκος, Βάρκας (77΄Κρέτση), Χέμπερτ (70΄ Ντίαζ), Μπαστακός.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Χ. Θεοδωράκης, Λιποράσε, Τσακμάκης, Λαρέα, Στεργίδης (90΄ Ρουγκάλας), Τσιάρας (59΄ Κωνσταντακόπουλος), Καρλίτος (82΄Μαραθωνίτης), Ν. Καρακλάιτς (46΄Π. Καρακλάιτς), Κέρι, Μπουρλάκης (59΄Χαντί), Αλεξόπουλος.

 

Επιθετικό πρόβλημα

Ευτυχώς που στην σύνθεση της ομάδας υπάρχει και ο Λιποράσε και βάζουμε γκολ… Πραγματικά η Παναχαϊκή φαίνεται ότι έχει επιθετικό πρόβλημα καθώς και χθες αυτός που πήγε να σώσει… την παρτίδα δεν είναι άλλος από τον έμπειρο αμυντικό. Ο Λιποράσε μείωσε σε 2-1 στο 55’ ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 81’ να φέρει και το ματς στα ίσια.

 

 Δεν το συνηθίζει

Τραγικό λάθος του Λαρέα, στο 38’ της συνάντησης έδωσε την ευκαιρία στον Τριανταφυλλάκο να σημειώσει ένα εξαιρετικό γκολ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει τέτοια λάθη όμως το συγκεκριμένο στο λεπτό που ήρθε στοίχισε στην ομάδα.

 

«Δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για το πώς ήρθε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από την Ηλιούπολη

 Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Μάλιστα ο κοκκινόμαυρος τεχνικός επισήμανε ότι «δεχτήκαμε από δικό μας λάθος ένα γκολ και εκεί που ήμασταν καλύτεροι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0».

Αναλυτικά:

«Από την αρχή του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού δεχθήκαμε ένα γκολ από δική μας λάθος απομάκρυνση κι ένα εντυπωσιακό σουτ. Το δεύτερο είναι καθαρά τυχερό κι εκεί που ήμασταν καλύτεροι και περιμέναμε να προηγηθούμε, βρεθήκαμε με 2-0 πίσω στο σκορ.

Είμαστε μία ομάδα που έχουμε τις λύσεις και τα ψυχικά αποθέματα, να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε συνθήκη και το δείξαμε στο δεύτερο μέρος. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, είχαμε καθολική υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος έπεφτε συνέχεια κάτω και δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο!

Παρόλα αυτά εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ορθολογικά, εκτός από τα τελευταία λεπτά. Δεν γινόταν αλλιώς, πέταγαν μπάλες μέσα, δεν μπορούμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά έτσι. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο αλλά δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος τόνισε: «Όσο νωρίς είναι, τόσο και αργά. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σήμερα (σ.σ. χθες) δεν πήραμε τίποτα, θα δούμε τα λάθη μας και θα κοιτάξουμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια!».

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: «Μεγάλη νίκη απέναντι σε μεγάλη ομάδα»

Ο έμπειρος τεχνικός της Ηλιούπολης Νίκος Παντέλης μίλησε για μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή.

Αναλυτικά: «Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερό μας, βάλαμε δύο γκολ και πιέζαμε. Όταν δεχτήκαμε το γκολ από την Παναχαϊκή αυτό μας αποδιοργάνωσε αλλά και πάλι είχαμε τις ευκαιρίες να βάλουμε και τρίτο γκολ. Βάσει της διακύμανσης πήραμε μια δίκαιη νίκη».

 

Πρώτο παιχνίδι για Χαντί

Ο Άγγελος Χαντί είναι ένας πολύ καλός χειριστής της μπάλας και εδώ και τέσσερις αγωνιστικές δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή από τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Στο χθεσινό ματς με την Ηλιούπολη ο Παπαδόπουλος τον έριξε… στο δεύτερο μέρος στον αγωνιστικό χώρο με τον έμπειρο άσο να είναι αρκετά καλός κερδίζοντας πολλά φάουλ.

 

Ορίστηκαν οι εκκρεμότητες

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής δύο αναμετρήσεων που εκκρεμούν στο Νότιο όμιλο.

Συγκεκριμένα, το εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό Β’ θα διεξαχθεί στις 7.12.22 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Παράλληλα, η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟ Ρουφ και την Κηφισιά στο «Σ. Γιαλαμπίδης» επανορίστηκε για τις 7.12.22 και ώρα 15:00.

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Πανέτοιμη η Κ19

Αύριο η Κ19 της Παναχαϊκής θα αγωνιστεί στην Ηλιούπολη με την ομώνυμη ομάδα για το πρωτάθλημα της 5ης αγωνιστικής των υποδομών της Super League 2.

Το συγκρότημα του Χάρη Ράντου είναι πανέτοιμο έτσι ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα μετά την απρόσμενη ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Πάτρα από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Νότιος Όμιλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.12.2022

ΡΟΥΦ, ΠΑΟ Ρουφ – Ηρόδοτος (11:00)

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ, Καλαμάτα – Επισκοπή (15:00)

ΝΙΚΑΙΑΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ», Προοδευτική – Κηφισιά (15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.12.2022

Β ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη – Παναχαϊκή (12:00)

ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΦΥΛΗΣ, Απόλλων Σμύρνης – Χανιά (11:30)

Ρεπό: Athens Kallithea, Αιγάλεω, ΟΦ Ιεράπετρας.

 

 ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5η αγωνιστική

Ηλιούπολη – Παναχαϊκή………………..2-1

ΠΑΟ Ρουφ – Ηρόδοτος………………….1-2

Αιγάλεω –Ολυμπιακός Β……………(Σήμερα)

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΕ Χανιά…(Σήμερα)

Καλαμάτα – ΠΑΕ Επισκοπή……….(Σήμερα)

Προοδευτική – ΠΑΕ Κηφισιά…….(Σήμερα)

Καλλιθέα – ΑΕΚ Β………………………(5/11)

Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

6η αγωνιστική

Ηρόδοτος –Καλλιθέα

ΑΕΚΒ – Προοδευτική

Κηφισιά – ΟΦ Ιεράπετρας

ΠΑΕ Επισκοπή – Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΕ Χανιά – Ηλιούπολη

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

Ολυμπιακός Β – ΠΑΟ Ρουφ

Ρεπό: Καλαμάτα.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement