Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τίτλοι τέλους για το ακίνητο της «Amadeus»

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Πέμπτη έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο μακρύ «σίριαλ» το οποίο αφορούσε την τύχη του βιομηχανικού ακινήτου της Αχαϊκή Amadeus, δηλαδή της μεγαλύτερης καθετοποιημένης εταιρείας κατασκευής χειροποίητων καπνοσυρίγγων που έβγαινε και ξαναέβγαινε στο σφυρί την τελευταία διετία.

Η εταιρεία, διαθέτοντας έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και άνετη πρόσβαση σε πρώτη ύλη κατασκεύαζε με ιδιαίτερη επιμέλεια, -από το κομμάτι ξύλο μέχρι το τελικό προϊόν-, κάποιες από τις καλύτερες πίπες στη διεθνή αγορά, για  αυτό και σημαντικό μέρος της παραγωγής της κατευθυνόταν σε εξαγωγές.
Οι πίπες της Amadeus ήταν φτιαγμένες από φυσικό μεσογειακό ξύλο briar, δηλαδή το γνωστό μας ρείκι που στην Ελλάδα υπήρχε άφθονο τουλάχιστον κατά το παρελθόν και έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την άριστη ποιότητα του. Παρά ταύτα, η πορεία της είχε διάφορα σκαμπανεβάσματα, αλλά από ένα σημείο και μετά υπήρξε σταθερά καθοδική.
Κάπως έτσι το οικόπεδο και το βιομηχανοστάσιο κατέληξαν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με το αρχικό σφυρί να χτυπάει στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, με τιμή πρώτης προσφοράς 600.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά χωρίς να εμφανιστεί ούτε ένας ενδιαφερόμενος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement