Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ:Οι επόμενες μεταρρυθμίσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε την Πάτρα, ότι ένα ζήτημα που η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει συνολικά εφόσον κερδίσει μία νέα 4ετία, θα είναι το ζήτημα του νερού. Και πραγματικά, το νερό που δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο αγαθό ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και ένα ισχυρό «ενεργειακό όπλο», στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο και με ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο.

Είναι και αυτό ένα από τα μεγάλα θέματα της χώρας, όπως και πολλά άλλα, που περιμένουν κάποιες γενναίες μεταρρυθμίσεις. Όπως και το ζήτημα της ανθεκτικότητας της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Γιατί, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αν δεν αλλάξουμε ακόμα και τις πόλεις μας, τότε θα είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε σοβαρές συνέπειες.

Ακόμα και το ζήτημα των φόρων. Τι πληρώνουμε, γιατί το πληρώνουμε και πως το πληρώνουμε. Πρέπει κάποτε να γίνει ξεκάθαρο. Και σταθερό. Και κυρίως, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο φόρος δεν συνιστά ένα «χαράτσι», αλλά ωθεί πράγματι την οικονομία, γίνεται ανάπτυξη, επενδύσεις, υποδομές και βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια έγιναν αρκετά. Κυρίως σε επίπεδο ψηφιακού κράτους. Και έγιναν εν μέσω αλεπάλληλων κρίσεων. Άρα, το πρόσημο των μεταρρυθμίσεων είναι θετικό. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένα πραγματικά σύγχρονο κράτος. Και αυτές τις μεταρρυθμίσεις, μία προς μία, πρέπει η ΝΔ να τις συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Γιατί οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για σταθερότητα, «συνέπεια και συνέχεια» που είναι και το κυβερνητικό σύνθημα. Θα ψηφίσουν και για την Ελλάδα του 2030…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement