Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις – Εφάπαξ 600 ευρώ το Δεκέμβριο σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι σαφής η προσήλωση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της, να στηρίξει την κοινωνία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία.

Τη διατήρηση του πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για έναν ακόμη χρόνο και τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Προσήλωση στις δεσμεύσεις

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε αυτές τις δύο κεντρικές κυβερνητικές αποφάσεις, τόνισε ότι το πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις διατηρείται για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες δυσκολίες της αγοράς ενώ σε ότι αφορά την εφάπαξη οριζόντια ενίσχυσης σε όλους τους αστυνομικούς και λιμενικούς υπογράμμισε ότι «όλο το μάχιμο προσωπικό θα λάβει 600 ευρώ οριζόντια ενίσχυση το Δεκέμβριο μαζί με τη μισθοδοσία του ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι σαφής η προσήλωση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της, να στηρίξει την κοινωνία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία.

Ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γυρίσει σελίδα, καθώς είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας, έχει ανάπτυξη διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης, 250.000 καινούργιες δουλειες, τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια, ενώ οι εξαγωγές ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια. «Πίσω από αυτούς τους ουδέτερους αριθμούς κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα. Καλύτερα εισοδήματα και περισσότερες ευκαιρίες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Νιώθω, ακούω και προσπαθώ

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για επενδυτική αναγέννηση υπενθύμισε σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων για φόρους, μισθούς, συντάξεις και εισφορές αλλά και την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ακρίβειας.

Εκτενείς αναφορές έκανε ο πρωθυπουργός στις αλλαγές σε παιδεία και υγεία ενώ υπεραμυνόμενος της ρύθμισης να δουλέψουν ως ιδιώτες παράλληλα με τη θέση τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι γιατροί πλήρους απασχόλησης υποστήριξε ότι αν δεν δινόταν μαζί με την αύξηση των μισθών και αυτό το κίνητρο τότε το ΕΣΥ θα υποβαθμιζόταν περαιτέρω καθώς οι γιατροί θα προτιμούσαν τον ιδιωτικό τομέα που δίνει καλύτερες αμοιβές.

Μπορείτε να φανταστείτε την πορεία της εθνικής οικονομίας αν η πολιτεία δεν είχε ήδη διαθέσει 43 δισεκατομμύρια ευρώ για να αμυνθεί στην πανδημία, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας τα 13 δισεκατομμύρια για τα μέτρα στήριξης στην ενεργειακή ακρίβεια (ρεύμα και καύσιμα). Ανέφερε ακόμη ότι θα εισπραχθούν μέχρι τέλος του χρόνου 373,5 εκατομμύρια ευρώ από τα υπερέσοδα των εταιριών ενέργειας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι και το καλάθι του νοικοκυριού βοηθάει χωρίς να είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε καλά. Είμαστε εδώ για να σας πω τρία ρήματα: Νιώθω ακούω και προσπαθώ. Σκεφτείτε τι περάσαμε αυτή την τριετία. Θα ήταν άδικο να σκεφτόμαστε μόνο τι μας λείπει και όχι από τι γλυτώσαμε, μόνο που θέλουμε να πάμε αλλά και από πού ξεκινήσαμε. Είναι πολύ σημαντικό για να δει κανείς με ρεαλισμό την πραγματική εικόνα της Ελλάδας του 2022. Να δει τα επιτεύγματά μας αλλά και τις αστοχίες μας, τη δυναμική του τόπου. Μπορούμε να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες. Το έχουμε αποδείξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Καλύτερη κυβέρνηση που κάνει λάθη ή λάθος κυβέρνηση

Αφού έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που σχεδιάζονται για την Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός κατέληξε ότι «οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν» ενόψει των επικείμενων εκλολγών. «Έχουν ζήσει μια καταιγίδα ψέματος και ανικανότητας και εκτιμούν τα χρόνια της σιγουριάς και της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες προτιμούν μια καλύτερη κυβέρνηση που κάνει λάθη παρά μια λάθος κυβερνηση.

«Η ακρίβεια δεν είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», συνέχισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «είναι παγκόσμια περιπέτεια στην οποία η πατρίδα μας αντιστέκεται όσο καλύτερα μπορεί. Οι πολίτες δεν θα ρισκάρουν ότι έχουν κερδίσει».

«Οι αντίπαλοί μας επιδιώκουν συνειδητά να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα» τόνισε και σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις των αρχηγών του Στρατεύματος από την ΕΥΠ.

Δεν θα δεχτεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε σεβασμό στις ΕΔ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα είναι αυτός που είπε όχι στις αμυντικές συμφωνίες και καταψήφισε τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Στο μεταξύ όμως δεν μπορεί να γίνουν όλα εργαλεία στο όνομα του πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις, υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι: Ή δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή. Η χώρα δεν εχει την πολυτέλεια πειραμάτων και το κομφούζιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μητσοτάκης ή Τσίπρας

Οι διεθνείς συνθήκες και οι εθνικές ανάγκες απαιτούν καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι η ΝΔ θέλει να συσπειρώσει κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δημιουργικό εκσυγχρονισμό.

Ο πολίτης θα κληθεί να απαντήσει ποιος μπορει να διαχειρίζεται και να ξεπερνάει κρίσεις, ο Κυριακός Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement