Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: Τέλος του χρόνου η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς από τους παρόχους ενέργειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση στα υπερέσοδα των παρόχων ενέργειας γίνεται πράξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε υπολογίστηκαν από την ΡΑΕ στα 367 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό θα είναι καταβλητέο έως τις 31/12/2022. Το συνολικό ποσό είναι 373 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε πει και το αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η κυβέρνηση εφευρίσκει συνεχώς νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τόνισε.

Οικονόμου για τράπεζες: Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης φορολόγηση των τραπεζών», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε, «ήταν σαφής. Να συμβάλλουμε όλοι ώστε να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Οι ελληνικές τράπεζες δεν λειτουργούν εν κενώ. Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς. Είναι στο χέρι των τραπεζών να συμβάλλουν».

Σύνοδος υπουργών Ενέργειας: Πιέζουμε για τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων

«Αποφάσεις με ουσιαστικό αποτύπωμα και θετική επίπτωση στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας αναμένει η κυβέρνηση από την σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ», δήλωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το αν πιστεύει ότι θα ξαναπάει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι πιστεύαμε ότι το θέμα θα έχει λήξει. Εμείς πιέζουμε για τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων χωρίς να χρειαστεί να συζητηθεί ξανά το θέμα σε Σύνοδο Κορυφής».

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή κοντά στο τέλος της 4ετίας»

Στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να οριστεί η ημερομηνία εκλογών αλλά και σε δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι εκλογές», είπε, «θα γίνουν στο τέλος ή κοντά στο τέλος της 4ετίας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της 4ετίας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement