Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Σέρρες: Πινγκ πονγκ ευθυνών για την φονική έκρηξη στο σχολείο – Τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρίσιμα είναι τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον 11χρονο μαθητή, που έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, στις Σέρρες, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ήδη, για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος ζητεί την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την φονική έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου 11χρονου και τον τραυματισμό των άλλων δύο παιδιών.

Ο 11χρονος σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα του λεβητοστασίου, που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το ωστικό κύμα μετά την έκρηξη. Ακόμη δύο αγόρια, ένας 6χρονος και ένας 10χρονος, τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σερρών για τις πρώτες βοήθειες. Την ώρα της έκρηξης, τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο καθώς είχαν διάλειμμα.

Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Το έργο που είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη εργολάβου και επιβλέποντα τον δήμο Σερρών ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο παλιός καυστήρας με το πετρέλαιο ήταν αυτός που εξερράγη, έπειτα από εργασίες για την μετατροπή του συστήματος θέρμανσης σε γεωθερμία.

Ο διευθυντής του σχολείου επισήμανε ότι διαφωνούσε με το εν λόγω έργο, ενώ ο δήμαρχος Σερρών με δηλώσεις του στον RealFm 97,8 υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έδωσε ποτέ άδεια ώστε να γίνουν εργασίες την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο. Οι ευθύνες για την τραγωδία γίνονται για ακόμη μια φορά «μπαλάκι».

έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες

Δήμαρχος Σερρών: Ποιος άνοιξε το σχολείο για να μπει ένας εργολάβος μέσα;

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης μίλησε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Κωνσταντίνου Λαβίθη και Στεφανίας Κασίμη και υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έδωσε ποτέ εντολή ή άδεια ώστε να γίνουν εργασίες την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο.

Σε σχόλιο ότι ο διευθυντής του σχολείου ρίχνει ευθύνες στον δήμο, ο δήμαρχος τόνισε ότι «οι ώρες είναι τραγικές, να είστε σίγουροι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει, προς κάθε κατεύθυνση. Ποτέ από τον δήμο δεν δόθηκε καμία άδεια να γίνουν εργασίες την ώρα της λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου απέναντι στον κύριο του έργου, που είναι ο δήμος, είναι ότι οι εργασίες του εργολάβου γίνονται κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο. Εκτός αν υπάρχει αποδοχή είτε από τον διευθυντή είτε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες, όταν τηρούνται φυσικά όλα τα μέσα από τον εργολάβο. Τέτοια εντολή, τέτοια άδεια από τον δήμο δεν δόθηκε ποτέ. Ο δήμος δεν γνώριζε ότι γίνονταν εν ώρα λειτουργίας της σχολικής μονάδας, εκεί εργασίες».

«Ποιος άνοιξε το σχολείο για να μπει ένας εργολάβος μέσα; Ο δήμος δεν είναι στα σχολεία. Ευθύνη για τις σχολικές μονάδες έχουν οι διευθυντές», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης για να διευκρινίσει στην συνέχεια ότι δεν είχε γίνει παραλαβή του συγκεκριμένου κομματιού του έργου.

Σε ερώτηση αν ισχύει ότι ο διευθυντής διαφωνούσε με το έργο, ο δήμαρχος Σερρών απάντησε πως «αυτό δεν είναι δουλειά του διευθυντή. Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και σωστά γίνονται είναι κάτι που αποτελεί στόχευση για όλα τα σχολεία μας, για όλες τις δημόσιες και δημοτικές δημόσιες δομές. Εδώ έγιναν λάθη, έγιναν κάποιες παραλείψεις που επαναλαμβάνω ότι θα διερευνηθούν».

Υπογράμμισε ότι οι έρευνες για το τραγικό περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως «με βεβαιότητα σας λέω ότι δεν δώσαμε ποτέ άδεια να λειτουργήσει ο εργολάβος κατά την ώρα που το σχολείο λειτουργούσε» και εξήγησε ότι αυτό προβλέπεται στη σύμβαση.

Τι υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου – «Διαφωνούσα με το έργο»

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 9ου δημοτικού σχολείου, Νικόλαος Τσιότσιος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου συμπληρώνοντας πως «έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεσή του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως σημειώνει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του μαθητή, ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών είπε πως ο αρμόδιος μηχανικός του έργου είχε ενημερώσει πως λόγω βλάβης στο νέο σύστημα θέρμανσης το σχολείο θα έπρεπε να θερμαίνεται όπως παλιά, δηλαδή με πετρέλαιο.

«Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος», είπε ο κ. Τσιότσιος, «και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δεν βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από τον δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν την σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε τον λέβητα πετρελαίου, καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία».

Ο διευθυντής υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για την έκρηξη του λεβητοστασίου από συνάδελφο εκπαιδευτικό, που ήταν στο σχολείο την ώρα που ο ίδιος είχε αποχωρήσει από την σχολική μονάδα και βρίσκονταν στο σπίτι του.

«Το λεβητοστάσιο εξερράγη γιατί προφανώς δεν αποδέσμευσαν τον λέβητα πετρελαίου και τον άφησαν να λειτουργεί κανονικά. Εμένα μου είχαν πει ότι τον είχαν αποδεσμεύσει. Δεν μπορώ να αποδώσω την έκρηξη κάπου αλλού, διότι ο λέβητας ήταν αυτός που εξερράγη», υποστηρίζει ο διευθυντής και καταλήγει «εγώ διαφωνούσα εξ αρχής για το έργο αυτό και είχα στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Δυστυχώς δεν είχα καμία στήριξη, από κανέναν φορέα».

σχολείο Σέρρες

«Όταν άναψε ο καυστήρας έσκασε ο λέβητας» – Τα ερωτήματα

«Άναψε για κάποιο λόγο, είτε από τον θερμοστάτη, είτε από τον χρονοδιακόπτη, είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Αυτό θα το δει ο εμπειρογνώμονας και ο καυστήρας όταν άναψε ‘έσκασε’ ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα» είπε ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Σημειώνεται ότι οι δήμοι με την τεχνική υπηρεσία είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση και επισκευή των σχολείων και όλων των επιμέρους συστημάτων. Πριν από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς υπάρχει φύλλο συντήρησης στο λεβητοστάσιο, το οποίο συμπληρώνεται από τον μηχανικό. Δεν υπάρχει πλαίσιο – νομοθεσία που να απαγορεύει τις εργασίες στα σχολικά κτίρια όταν τα σχολεία λειτουργούν. Το λεβητοστάσιο εκτιμάται ότι ήταν πρόχειρη κατασκευή-προσθήκη στο κυρίως κτίριο του σχολείου και πρέπει να ελεγχθεί αν είχαν τηρηθεί πολεοδομικοί κανόνες. Σημειώνεται ότι οι προδιαγραφές για τοποθέτηση λέβητα είναι συγκεκριμένες και δεν πρέπει να βρίσκεται εκτός του κτιρίου.

Ο Προέδρος ΟΣΕΤΕΕ και Εθνικός Αντιπρόσωπος στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανδρέας Στοϊμενίδης, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή στις Σέρρες, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή τραγωδία στις Σέρρες «καταδεικνύει με τον πιο εμφατικά τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για μαθητές και δασκάλους. Η θεσμοθέτηση τεχνικού (λειτουργού) ασφαλείας και ιατρού εργασίας στις σχολικές μονάδες και η πιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων και των διαδικασιών είναι τα βασικά μέτρα που έπρεπε να έχουμε λάβει εδώ και χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην συγκρότηση τεχνικής επιτροπής που θα υλοποιήσει τις παραπάνω προτάσεις με την ανάλυση και την εξειδίκευσή τους. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με αναλυτικότερες προτάσεις».

Τι αναφέρουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για την τραγωδία στις Σέρρες

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για την τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», επισημαίνουν αναλυτικά τα δύο υπουργεία.

ENIKOS

Ελλάδα

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: «Ψαλιδίζουμε» βασικές ανάγκες – Κάνουμε μπάνιο λιγότερες φορές και δεν χρησιμοποιούμε φούρνο

Δημοσιεύθηκε

στις

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, τα αποτελέσματα που προέκυψαν μεταξύ άλλων είναι:

Σε τακτική συντήρηση και επισκευή της κατοικίας τους προβαίνει πάντα το 4,8%. Το 59,9% δηλώνουν ότι τελευταία φορά που συντήρησαν την κατοικία τους ήταν τα τελευταία τρία ή περισσότερο από πέντε χρόνια.

Οι καταναλωτές που μείωσαν το ποσοστό θέρμανσης της κατοικίας τους σε μεγάλο βαθμό αποτελούν το 86,8%. Το 91,3% χαμηλώνει ή κλείνει τη θέρμανση τις νυχτερινές ώρες του ύπνου.

Σε ποσοστό 40%, οι καταναλωτές μειώνουν τις φορές που κάνουν μπάνιο ενώ οι περισσότεροι προτιμούν ένα γρήγορο ντους αντί για μπάνιο (73,5%).
Το 74,4% δηλώνει ότι αποφεύγει τη χρήση του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας. Το ποσοστό όσων μείωσαν το καθημερινό μαγείρεμα είναι 57%.

Στην ερώτηση αν πραγματοποιούν αγορές από το καλάθι του νοικοκυριού, η πλειονότητα το 83 % απαντά αρνητικά. Το 71 % αναφέρουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού δε συμβάλλει κα­θόλου στη μείωση κόστους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του νοικοκυριού τους.

Από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό οι καταναλωτές θεωρούν πρωταρχική τους ανάγκη να καλύψουν το κόστος των τροφίμων (73,2%). Δευτερεύουσα αλλά εξίσου σημαντική ανάγκη θεωρούν την κάλυψη του κόστους ιατρικής περίθαλψης (59,8%), στη συνέχεια της θέρμανσης (54,3%) και τέλος του ενοικίου/ δανείου κατοικίας (53,9%). Η ψυχαγωγία για τους περισσότερους αξιολογείται από καθόλου έως μέτρια σημαντική (77,4%), όπως η προσωπική φροντίδα (70,2%) και η ένδυση (76,10%).
Οι καταναλωτές μείωσαν τη μετακίνηση με Ι.Χ. (77,3%) ενώ σημαντικό ποσοστό μείωσε την αγορά τροφίμων και τα λοιπών βασικών ειδών πρώ­της ανάγκης (55,6% και

65,10% αντίστοιχα). Το 83,5 % επιλέγουν να προβούν σε περικοπή δαπανών για την προσωπική τους φροντίδα και το 90,4 % για την ένδυση / υπόδηση.

6 στους 10 καταναλωτές αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη για μία εβδομάδα διακοπές το χρόνο. .

Σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, μία φορά την εβδομάδα μπορεί να καταναλώνει κρέας το 41,3%. Με βάση τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ψάρι μία φορά την εβδομάδα καταναλώνει το 52,3%. Το ίδιο φαί­νεται να συμβαίνει και για τα πουλερικά, αφού μόλις μία φορά καταναλώνεται από το 55,9%.
7 στους 10 ερω­τώμενους επιλέγουν να αγοράζουν τρόφιμα με βάση την προσφορά και την χαμηλότερη τιμή.

Το 91,5% επιθυμούν να αγοράζουν προϊόντα απ’ ευ­θείας από τους παραγωγούς χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.

Περισσότερα

Ελλάδα

Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εγκαινιάζει η ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την 25η Μαρτίου!

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πλην των ευχών για την εθνική εορτή, δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στη θετική δυναμική των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που επικρατεί τώρα.

Επιπλέον, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Τέλος, εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για προσωπική υγεία και ευτυχία, όπως και για ευημερία του φιλικού πληθυσμού της Ελλάδας.

2c709f9c-57fe-429a-9567-42922b9c7fa2

«Η Τουρκία τείνει χείρα συνεννόησης»

Διαβάστε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Όπως επισημαίνει, «η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο», την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τείνει χείρα συνεννόησης προς την Ελλάδα».

«Η Τουρκία δεν είναι αφελής» τονίζει ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει μέσα απ’ την πόρτα που η Τουρκία άνοιξε», με επικοδομητικό διάλογο και «νέες προοπτικές για ευοίωνη πορεία» των ελληνοτουρκικών σχέσεων «στο εγγύς μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα».

Περισσότερα

Auto

Σοκ το κόστος ανανέωσης του διπλώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα θα βρεθούν εκατομμύρια οδηγοί… που απέκτησαν για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 ή καλύτερα την πλαστική κάρτα άδεια οδήγησης ή την απέκτησαν από αντικατάσταση λόγω απώλειας ή φθοράς του παλαιού διπλώματος καθώς το 2028 για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους θα πρέπει να περάσουν και πάλι από τους γιατρούς και να πληρώσουν παράβολα ύψους 128 ευρώ!

Η πρώτη «φουρνιά» των οδηγών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα θα είναι όσοι έχουν αποκτήσει για πρώτη φορά άδεια οδήγησης μετά τις 19 Ιανουαρίου 2013 όποτε και οι Διευθύνσεις Μεταφορών έδιναν τις νέες πλαστικές κάρτες οδήγησης οι οποίες λήγουν το 2028!

Επίσης όσοι παλαιότεροι οδηγοί είχαν το χάρτινο ροζ-δίπλωμα και το έχουν αντικαταστήσει με πλαστική κάρτα άδειας οδήγησης επίσης και εκείνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους… γιατρούς καθώς μόνο με την επίσκεψή τους σε αυτούς θα μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησής τους καταβάλλοντας βέβαια και τα παράβολα των 128 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως το κόστος ανανέωσης της άδειας οδήγησης ανέρχεται σε 128 ευρώ καθώς περιλαμβάνει ένα παράβολο 50 ευρώ για ανανέωσης, ένα παράβολο 30 ευρώ για την έκδοση του διπλώματος και έναν παράβολο παγίου τέλους  χαρτοσήμου και εισφορά υπέρ τρίτων 18 ευρώ (108 ευρώ συνολικά) και δύο παράβολα των 10 ευρώ έκαστο που αφορούν στους γιατρούς. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2022 η αμοιβή 10 ευρώ του γιατρού έχει καταργηθεί και ο κάθε γιατρός μπορεί να ζητήσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει η εξέτασή του για την έκδοση του Πιστοποιητικού υγείας. Οι περισσότεροι γιατροί ζητούν πλέον 20 ευρώ (έκαστος) οπότε και το κόστος της ανανέωσης μπορεί να ανέλθει και στα 148 ευρώ αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παραμείνει στα 10 ευρώ…

Όσοι πάλι έχουν κρατήσει το παλαιό ροζ χάρτινο τρίπτυχο δίπλωμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουάριου του 2033 και αμέσως μετά θα πρέπει να το ανανεώσουν αποκτώντας την πλαστική κάρτα οδήγησης.

Άλλωστε υπάρχει Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την αντικατάσταση όλων των παλαιών διπλωμάτων έως το 2033 και την διοικητική αναθεώρησή τους κάθε 15 έτη.

Στην Ελλάδα ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα καθώς η διοικητική αναθεώρηση των αδειών οδήγησης προβλέπει και γιατρούς αλλά και το παράβολο της ανανέωσης που κοστίζουν σήμερα 128 ευρώ.

Για παράδειγμα ένας νέος 18 ετών που έβγαλε για πρώτη φορά άδεια οδήγησης το 2013 θα πρέπει το 2028 να ανανεώσει το δίπλωμά του και να πληρώσει 128 ευρώ και κατόπιν το 2043 που θα είναι 48 ετών θα πρέπει να ανανεώσει και πάλι την άδεια οδήγησής του και κατόπιν το 2058 όποτε και θα είναι 63 ετών. Δηλαδή ο νέος οδηγός θα χρειαστεί να περάσει από γιατρούς τρεις φορές μέχρι τα 63 έτη καταβάλλοντας κάθε φορά από 128 ευρώ ενώ με το παλαιό δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη!

Αν πάλι κάποιος παλαιός οδηγός άλλαξε την παλαιά χάρτινη άδειά οδήγησης το 2015 λόγω φθοράς ή απώλειας τότε το 2030 θα πρέπει να την ανανεώσει και να ξαναπεράσει από γιατρούς ασχέτως την ηλικία του που μπορεί να είναι πολύ κάτω των 65 ετών. Δηλαδή και ο παλαιός οδηγός θα πρέπει να ανανεώνει την άδειά οδήγησής του κάθε 15 έτη ανεξάρτητα την ηλικία του έως ότου φτάσει την ηλικία των 65 ετών. Αν είχε κρατήσει το παλαιό ροζ τρίπτυχο χάρτινο δίπλωμα η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιούνταν μόλις έκλεινε τα 65 έτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών, για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων, η ισχύς τους κατά την ανανέωση δεν επιτρέπεται να υπερβεί τα 3 χρόνια και για οδηγούς άνω των 80 ετών η ανανέωση περιορίζεται στα 2 χρόνια.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα