Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια – Πνίγηκαν στα χημικά – ΜΑΤ στο μετρό

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μετά τo τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια.

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, στην μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, στο μνημείο στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν μερίδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να καίει κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη, την Ακαδημίας και τη Ζωοδόχου Πηγής και να πετά μολότοφ στους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, ενώ το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στους δρόμους.

Σημειώνεται, ότι ένταση υπήρξε και στην Ομόνοια. Την ώρα που η πορεία περνούσε από την πλατεία μία μερίδα ατόμων φώναξε συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι με μηχανάκια τους διέλυσαν. Οι διαδηλωτές απάντησαν πετάγοντας μπουκάλια και αντικείμενα. Επίσης, βίντεο δείχνουν τα ΜΑΤ να έχουν μπει και στο μετρό της Ομόνοιας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement