Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλαος-Αρχιερατική θεία λειτουργία σήμερα το πρωί, ενώ στις 11 π.μ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρωνος, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ εψάλη ιερά αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Π. Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία του Πολεμικού Ναυτικού παρουσία αρχών και φορέων.
Στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση στον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό και θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Χθες στις 6 μ.μ. τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στις 10 -12:14 μετά τα μεσάνυχτα τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Σήμερα το πρωί (71-10) ανήμερα της εορτής θα τελεστεί θεία λειτουργία κατά την οποία θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ακολουθία ιερού ευχελαίου μετά παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο.
Ακόμη εορτάζουν οι ιεροί ναοί προς τιμή του Αγίου σε Σαραβάλι, Ζήρια, Νιφορεϊκα, Περιστέρα, Πλατάνι, Αγρίδι, οι ιερές μονές Αγίου Νικολάου Μπάλα, Βλασίας κ.α.


Ροή ειδήσεων

Advertisement