Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σέρρες: Πινγκ πονγκ ευθυνών για την φονική έκρηξη στο σχολείο – Τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρίσιμα είναι τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον 11χρονο μαθητή, που έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, στις Σέρρες, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ήδη, για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος ζητεί την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την φονική έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου 11χρονου και τον τραυματισμό των άλλων δύο παιδιών.

Ο 11χρονος σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα του λεβητοστασίου, που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το ωστικό κύμα μετά την έκρηξη. Ακόμη δύο αγόρια, ένας 6χρονος και ένας 10χρονος, τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σερρών για τις πρώτες βοήθειες. Την ώρα της έκρηξης, τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο καθώς είχαν διάλειμμα.

Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Το έργο που είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη εργολάβου και επιβλέποντα τον δήμο Σερρών ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο παλιός καυστήρας με το πετρέλαιο ήταν αυτός που εξερράγη, έπειτα από εργασίες για την μετατροπή του συστήματος θέρμανσης σε γεωθερμία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement