Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήλωση Πελετίδη με αφορμή τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με θύματα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σήμερα, που συμπληρώνονται 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, γινόμαστε μάρτυρες άλλων δύο τραγικών εγκλημάτων, με θύματα παιδιά. Αιτία και των δύο, η αντιλαϊκή πολιτική και το απαραίτητο συμπλήρωμά της, η καταστολή.

 

Ένας μαθητής δημοτικού σχολείου στις Σέρρες πήγε στο σχολείο του χθες και δεν ξαναγύρισε. Έπεσε θύμα της πολιτικής που έχει καταδικάσει τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία υποχρηματοδοτημένα, χωρίς σύγχρονες υποδομές, με ένα σωρό ελλείψεις. Της πολιτικής που έχει περάσει τα σχολεία ως αρμοδιότητα στους Δήμους, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση και έχει δημιουργήσει εσκεμμένα το «μπαλάκι» ευθυνών, που πετιέται από τον έναν στον άλλον. Της πολιτικής που έχει «μπάσει» τους εργολάβους στα σχολεία, αφού δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να αναλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες. Αποτελεί πρόκληση να βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας και να δηλώνει ότι «η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Κυβέρνησης»!

 

Ταυτόχρονα, άλλο ένα παιδί, 16 χρονών, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη. Βλέπουμε ότι όσο εξαπλώνεται στη χώρα μας η ενεργειακή φτώχεια, η ακρίβεια, τόσο οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται και στο στόχαστρό τους μπαίνουν με ευκολία οι ευάλωτες ομάδες, όπως οι ρομά. Αποθρασύνονται, γιατί ακριβώς πρέπει να υπερασπιστούν την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να γίνονται τα παιδιά μας θύματα της εγκληματικής πολιτικής. Πρέπει να παλέψουμε, ώστε πέραν της απαραίτητης απόδοσης ευθυνών, να εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν σ’ αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλάδεψαν και… ξέχασαν τα κλαδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δεν είναι δυνατόν στην καρδιά της πόλης να κλαδεύονται τα δένδρα και τα συνεργεία να τα αφήνουν στο δρόμο ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Την εικόνα αυτή αντικρίσαμε χθες το μεσημέρι στην Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της Κολοκοτρώνη αλλά και λίγο πριν την Ερμού. Δυσφόρησαν και πολλοί πολίτες με την εικόνα αυτή. Γιατί, πάνω από όλα οι αρμόδιοι οφείλουν να φροντίζουν για την βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης και την αισθητική της αναβάθμιση και όχι να κυριαρχεί το αίσθημα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το υπουργείο έτοιμο για εκλογές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξαγάγει εκλογές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, που τελέστηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ, ερωτήθηκε σχετικά. Επίσης, ο κ. Βορίδης μίλησε για «δημοσκοπικό κόστος» που εμφανίζεται στα γκάλοπ μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας τα εξής: «Εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο… δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω αποφασίσει, παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μια τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι… «ψαγμένοι» αετονύχηδες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η ενημέρωση για τη γυναίκα που τηλεφωνεί σε σπίτια Πατρινών και προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, ζητάει από πολίτες το IBAN των τραπεζικών λογαριασμών τους, δήθεν για να τους επιστρέψει χρήματα από τον Δήμο, έρχεται λίγο αφότου υπήρξε αντίστοιχο κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με άτομο που επικοινώνησε με πολίτη και προσποιούμενο υπάλληλο της Περιφέρειας τον ενημέρωσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής και θα έπρεπε να βάλει τα στοιχεία του σε link που του έστειλε σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, λοιπόν! Γιατί οι «αετονύχηδες» δεν αρκούνται πλέον σε ανώνυμα mail, δεν παριστάνουν μόνο τους δικηγόρους, τους ασφαλιστές ή ό,τι άλλο και με πρόσχημα διάφορα γεγονότα προσπαθούν να αντλήσουν χρήματα. Πλέον, υποδύονται τους ρόλους ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων, έχοντας μάλιστα μάθει σε πολλές περιπτώσεις, σε ποιόν τηλεφωνούν και πόσα χρήματα περιμένει από κάποιον φορέα… Μεγάλη προσοχή!!! Μην εμπιστεύεστε στοιχεία των λογαριασμών σας σε κανέναν, χωρίς προηγουμένως να έχετε ελέγξει πλήρως…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα