Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομόφωνα αθώος για το φονικό στο Σούλι-Το ΜΟΔ Αιγίου έκρινε πως ο κατηγορούμενος ήταν σε κατάσταση άμυνας

«Δήλωσε ανακουφισμένος και ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε στην «Γ» ο δικηγόρος του Άγγελος Στεργιόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε χθες αργά το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου στο Σούλι της Πάτρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 41χρονου γείτονά του.

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε χθες αργά το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου στο Σούλι της Πάτρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 41χρονου γείτονά του.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του, ότι πυροβόλησε ευρισκόμενος σε κατάσταση αμύνης, κάτι που το διαπίστωσαν βλέποντας καρέ καρέ το οπτικό υλικό που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής.

Στο άκουσμα της απαλλακτικής απόφασης ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου ευχαρίστησε τους δικαστές για την απόφασή τους, ενώ στην απολογία του περιέγραψε με δραματικούς τόνους τον εφιάλτη που ζούσε ο ίδιος και η οικογένειά του από τις απειλές του 41χρονου.
Ωστόσο, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τα συλλυπητήρια του προς τον πατέρα του 41χρονου για το τραγικό συμβάν, το οποίο συνέβη όχι με πρόθεση από τον ίδιο αλλά ευρισκόμενος σε άμυνα, όπως είχε ισχυριστεί από την ανάκριση και καταδείχθηκε περίτρανα χθες σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του Άγγελος Στεργιόπουλος.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τα μεσάνυχτα της 3ηςΦεβρουαρίου του 2020, όταν το θύμα εισέβαλε οπλισμένος στην επιχείρηση του κατηγορούμενου.

«Μπήκε στην επιχείρηση αποφασισμένος να σκοτώσει. Με το δεξί του χέρι κρατούσε την οπλισμένη καραμπίνα και με το αριστερό το κλαδευτήρι. Το βίντεο που προβλήθηκε στην δικαστική αίθουσα έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του 41χρονου και το γεγονός ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε για να αμυνθεί. Ήταν κάτι που αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και γι’ αυτό ο εντολέας μου απαλλάχθηκε των κατηγοριών με Εισαγγελική πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε και από το Δικαστήριο».
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε και χθες στο δικαστήριο πως το θύμα είχε φθάσει στο σημείο να βάλει μέχρι και φωτιά στην επιχείρησή του, ενώ δεχόταν απειλές γι’ αυτό και είχε κάνει έγγραφες αναφορές στον Εισαγγελέα για να προστατευθεί.
«Ούτε η Αστυνομία ούτε η Εισαγγελία δεν πήραν μέρα για να προλάβουμε το κακό» δήλωσε στην «Γ» ο κ. Στεργιόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως το θύμα πυροβόλησε πρώτο.
Στο Δικαστήριο παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του θύματος με τον πατέρα να δηλώνει πως το παιδί του έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement