Connect with us

Μαγειρική

Χειμωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα με κύμινο και πορτοκάλι     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεσαίο λάχανο λευκό

3 βολβούς παντζαριών

3 γογγύλια

6 κρεμμυδάκια στιφάδου

6 καρότα baby

10 ml σησαμέλαιο

100 γρ. κάσιους ανάλατα

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας μέλι

½ κουτ. γλυκού κύμινο

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και σε ξύλο κοπής κόβετε τα γογγύλια και τα παντζάρια κυδωνάτα στα 6, βγάζετε τα φύλλα από το λάχανο (τα 2/3) και κρατάτε την καρδιά του. Την κόβετε στα 6, χωρίς να κόψετε τη βάση του για να μη διαλυθεί, και το βράζετε σε νερό για 4 ́ (τα υπόλοιπα φύλλα τα χρησιμοποιείτε για σαλάτα). Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, τα βάζετε στη γάστρα όλα μαζί, προσθέτετε το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στη γάστρα και το λάχανο, περιχύνετε καλά με τη μαρινάδα, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε για 40 ΄. Ανοίγετε το καπάκι, προσθέτετε τα κάσιους και ψήνετε για 15 ́ ακόμη, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement