Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αύξηση επιτοκίων καταθέσεων από Παγκρήτια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα, ακολουθώντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η άνοδος του Euribor στην Ευρωπαϊκή αγορά χρήματος.

Η αύξηση αφορά στα επιτόκια, τόσο των Προθεσμιακών καταθέσεων, όσο και των καταθέσεων Ταμιευτηρίου, με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης των μεσοπρόθεσμων αποταμιεύσεων στα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια των καταθετικών πελατών.

Συγκεκριμένα, στις Προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1% για ποσά από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ ενώ αντίστοιχα στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου, το επιτόκιο κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό, φτάνοντας έως το 0,40% για ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, οι περισσότερες τράπεζες δεν έχουν αυξήσει τα επιτόκια για τις καταθέσεις, παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει ήδη ανεβάσει το κόστος του χρήματος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η Παγκρήτια Τράπεζα, από την πλευρά της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ενόψει της νέας αναμενόμενης αύξησης επιτοκίου της ΕΚΤ «προχωρά άμεσα και έγκαιρα στις απαιτούμενες αναπροσαρμογές της πολιτικής της προκειμένου να ενισχύσει τις αποδόσεις των καταθετών της, πρακτική που αποτελεί σταθερό πυλώνα της λειτουργίας της» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα νέα επιτόκια τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 12/12/2022.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement