Connect with us

Μαγειρική

Κανελόνια με κολοκύθα, σπανάκι και πράσο          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, σε κύβους, βρασμένη

2 κουτ. σούπας  ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

2 πράσα κομμένα οριζόντια, ψιλοκομμένα

20 γρ. σπανάκι φύλλα, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη

250 γρ. τυρί ρικότα

1 λεμόνι, το ξύσμα + 1-2 κουτ. σούπας  χυμό

250 γρ. κανελόνια

1200 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα, κονσέρβα

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη + επιπλέον

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε την κολοκύθα στεγνή σε μπολ, αλατοπιπερώνετε και τη λιώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρετε το πράσο με μια πρέζα αλάτι για 15΄. Προσθέτετε το σπανάκι, το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρετε να μαραθεί το σπανάκι. Τα ρίχνετε στο μπολ με την κολοκύθα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ρικότα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει προβράζετε τα κανελόνια για 4΄. Τα στραγγίζετε καλά και μόλις κρυώσουν λίγο κόβετε το καθένα στη μέση οριζόντια. Στο μπλέντερ πολτοποιείτε τα τοματάκια με λίγο αλάτι. Σε μπολ ανακατεύετε το μασκαρπόνε με λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μπόλικο μαύρο πιπέρι, την παρμεζάνα και 100 ml νερό για να πάρετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και λαδώνετε μια μαντεμένια κατσαρόλα διαμέτρου 30 εκ. που μπαίνει και στον φούρνο. Στη βάση του σκεύους ρίχνετε την τομάτα. Γεμίζετε κάθε μισό κανελόνι καλά με γέμιση και τα τοποθετείτε κυκλικά και όρθια στη βάση τους σκεύους μέσα στη σάλτσα. Με ένα κουτάλι μοιράζετε από πάνω μείγμα μασκαρπόνε και πασπαλίζετε με μπόλικη παρμεζάνα ψιλοτριμμένη. Ψήνετε στον φούρνο για 30΄ και το τυρί να κάνει φουσκάλες. Πασπαλίζετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement