Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστολή σφράγισης στο πολυκατάστημα στο Ψαροφάι

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μπλόκο» στη σφράγιση του πολυκαταστήματος στην περιοχή του Ψαροφαΐου, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, από το Διοικητικό Δικαστήριο της Πάτρας, μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης της επιχείρησης και εργαζομένων.

Προσκομίστηκε στο Δικαστήριο βεβαίωση εγκατάστασης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι 200 τ.μ., στην οποία όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες της περιοχής, υπάρχει υπογραφή μόνον από τον διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και όχι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
Η εν λόγω βεβαίωση αναφέρει πως «πρόκειται για εγκατάσταση επιχείρησης με δραστηριότητα: «Λιανικό εμπόριο τροφίμων και ποτών (παντοπωλείο – οπωροπωλείο – κρεοπωλείο- πρατήριο άρτου και γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής) χωρίς να αποτελεί υπεραγορά (σούπερ μάρκετ)».
Το γεγονός καυτηριάζουν οι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, οι οποίοι έχουν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή διότι εγκαταστάθηκε πολυκατάστημα τροφίμων έκτασης 400 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, παρά τους πολεοδομικούς περιορισμούς της συνοικίας, η οποία είναι αμιγούς κατοικίας και δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση επιχειρήσεων άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος είχε δώσει διορία στο πολυκατάστημα να απομακρύνει τα ευαλλοίωτα και ευπαθή προϊόντα από τα ράφια καθώς την 7η Δεκεμβρίου θα προέβαινε στην σφράγισή του, όμως η εταιρεία προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο και κέρδισε την αναστολή σφράγισης.

«ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ»

Η δικηγόρος των 15 καταστηματαρχών και ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής Ελένη Ασημακοπούλου υποστηρίζει πως υπάρχουν παρατυπίες στα έγγραφα που προσκομίστηκαν και πως όλα τα στοιχεία θα θέσει υπ’ όψιν του Εισαγγελέα ενώ θα ζητήσει πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Κατατέθηκε στο Διοικητικό Δικαστήριο από εργαζόμενη του πολυκαταστήματος με αριθμό πρωτοκόλλου από τον Δήμο της Πάτρας υπογεγραμμένο μόνο από τον προϊστάμενο του Τμήματος χωρίς την υπογραφή του αρμοδίου αντιδημάρχου προκειμένου να χορηγηθεί η αναστολή της σφράγισης. Στη συνέχεια, εκδόθηκαν δύο καινούργιες βεβαιώσεις εγκατάστασης, εκ των οποίων η μία είχε τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου με την ανυπόγραφη από τον αντιδήμαρχο βεβαίωση εγκατάστασης και με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτήν. Οι καταγγέλλοντες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Δήμο Πατρέων γιατί προσκομίστηκε ανυπόγραφη βεβαίωση στο Δικαστήριο με σκοπό να κερδίσουν την αναστολή της σφράγισης και δεν γνωρίζουμε κατά πόσον είναι αξιόπιστες οι νέες βεβαιώσεις εγκαταστάσεις, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν. Όλα τα παραπάνω θα τα θέσω υπ’ όψιν του Εισαγγελέα ζητώντας παράλληλα έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γαμο-γλέντι» και ξεφάντωμα-Εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζει το Χορευτικό τμήμα του Δήμου σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γάμος της «Βασίλισσας του Καρνάβαλου» από συλλόγους και οι «Γκιντίκι» σε ανεπανάληπτο παραδοσιακό «γαμο-γλέντι» προμηνύουν ένα δυνατό ξεφάντωμα την πρώτη Τσικνοπέμπτη μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δέκα σύλλογοι (και οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται) προετοιμάζονται πυρετωδώς να πλημμυρίσουν την Γερμανού την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Σε μια πρόταση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας ετοιμάζεται ο Γάμος της «Βασίλισσας του Καρνάβαλου» (παρωδία) όπου οι μνηστήρες – γαμπροί που θα προτείνουν οι σύλλογοι θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά της με τα δώρα τους, τους χορούς τους, και τα έξυπνα ευφάνταστα αποκριάτικα κόλπα τους.

Τα πάντα θα εξελιχθούν στην Άνω Πόλη που θα ζωντανέψουν αποκριάτικες στιγμές από παλιότερα χρόνια όταν στο Πατρινό Καρναβάλι οι μπούλες και οι κομψευόμενοι είχαν κυρίαρχο ρόλο, έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι μασκαρεμένοι με ότι έβρισκαν γεμάτοι κέφι ζωντάνια, αυθορμητισμό χαρίζοντας ζεστασιά, μεράκι αισιοδοξία σ΄ αυτούς και σε όσους επισκέπτονταν.

Με τους γαμπρούς μπροστάρηδες στολισμένους και φορτωμένους με δώρα και καλούδια για την νύφη και για όλους, οι σύλλογοι από κάθε γωνιά της Πάτρας (και όχι μόνο) θα παρουσιάσουν το δικό τους δρώμενο ο καθένας ξεκινώντας από τα Ταμπάχανα με ενδιάμεσες στάσεις στη Γερμανού για να φτάσουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που θα τους περιμένει η νύφη για ξεδιπλώσουν τον έρωτά τους. (Το
πως θα τον εκφράσουν είναι ζητούμενο).

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας τούς έχει όμως μια ιδιαίτερη έκπληξη που τους περιμένει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ για το «γαμο-γλέντι» – παραδοσιαποκριάτικο ξεφάντωμα. Γι’ αυτό όλοι μαζί θα κατηφορίσουν από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου στην πλατεία Γεωργίου Α΄ που θα τους περιμένουν κεράσματα και γλέντι με τους «Γκιντίκι», ένα ανατρεπτικό παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που υπόσχεται γλέντι μέχρι το πρωί. Άνω και Κάτω Πόλη επί αποκριάτικου ποδός!

Οι συμμετοχές για τους συλλόγους είναι ακόμα ανοιχτές.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στην ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΝΕΟ Πατρών Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συμφωνα με πληροφορίες του Gnomip από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνα για τα ακριβή αιτία του ατυχήματος καθώς και σταθμός του ΕΚΑΒ

Νεοτερα σε λίγο

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών-Πύργου: Έτοιμες οι μελέτες για κόμβο Πείρου, σύνδεση με αεροδρόμιο και Αλισσούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχείς είναι οι επαφές του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΒΑΞ που είναι εγκατεστημένη στο εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου καθώς και με τους εκπροσώπους της μελετητικής εταιρείας που εργάζεται επί των προτάσεων του Δήμου για τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Η συνάντηση στα γραφεία της ΑΒΑΞ στα Καμίνια Πατρών

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΒΑΞ στα Καμίνια. Στη συνάντηση αυτή οι μελετητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους που περιλαμβάνουν τα εξής:

– Υπόγεια διάβαση του κλειστού αυτοκινητόδρομου στο ύψος της Ταραντέλας. Η διάβαση θα εξυπηρετεί οχήματα μέχρι του ύψους των 3 μέτρων, αφού για μεγαλύτερα οχήματα οι τεχνικές δυσκολίες θα ήταν ανυπέρβλητες.

 Εναέρια γέφυρα στη διάβαση Μούγιου με τις εισόδους και τις εξόδους σε αυτήν να διέρχονται περιφερειακά από το οικόπεδο της Ενωσης Συνεταιρισμών που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

 Κυκλικός κόμβος στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου με τον Πείρο που θα εξυπηρετεί την είσοδο-έξοδο της Κάτω Αχαΐας αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων.

 Σύνδεση αεροδρομίου Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο.

 Κατασκευή πλευρικής συνδετήριας οδού πλάτους 7 μέτρων, στο ύψος των Αλισσών.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Οι μελέτες στα επίμαχα σημεία, με κόμβο, μέχρι και κυκλική διάβαση

Οι προτάσεις αυτές θα κατατεθούν στο υπουργείο Υποδομών από όπου και αναμένεται η οριστική τους έγκριση.

«Οι παρεμβάσεις μας για τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη της Πατρών-Πύργου είναι αδιάκοπες και πηγαίνουν βήμα-βήμα. Πετύχαμε ήδη τη σύνταξη μελετών στα επίμαχα σημεία και συνεχίζουμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η προσπάθειά μας τώρα στρέφεται στο υπουργείο Υποδομών για τις τελικές εγκρίσεις. Ελπίζω ότι θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε στους ενδιαφερόμενους συνδημότες τις τελικές αποφάσεις», κατέληξε ο δήμαρχος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα