Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φιέστα ΠΑΣΟΚ από τα…παλιά-Στο βιβλίο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, είχε την τιμητική του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Σε μια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, από τα παλιά, με παραπομπές για τη δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, εξελίχθηκε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Παπαϊωάνου με τίτλο: «Η μεγάλη κρίση 2009 – 2019».

Μιλώντας στην «Γ» για τους λόγους που τον ώθησαν να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Έχω πολλά βιώματα από την πιο σκληρή δεκαετία για τους Έλληνες πολίτες και την προσπάθεια για να σταθεί η χώρα όρθια. Έζησα, λοιπόν, αλήθειες, αλλά και πολλά ψέματα, λοιδορίες, εχθροπάθεια.

Μια αριστερή εθνικοφροσύνη παρουσιάστηκε στη χώρα. Ζήσαμε έναν μεγάλο διχασμό και είχα την ανάγκη, αυτά που έζησα να τα καταγράψω, με όλες τις αλήθειες, με χρονολογική σειρά».
«Στο δίλημμα πρώτα το ΠΑΣΟΚ ή η χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε τη χώρα», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου λειτούργησε ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, χωρίς κομματικά κριτήρια.

«Υπερήφανος» τόνισε ότι είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, επειδή ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει «κάλυψε το έλλειμμα αυτών που απουσίαζαν από τις μεγάλες κρίσεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement