Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για 13… ημερονύκτια συνεχώς ανοικτά-Από αυτή την Κυριακή έως και την παραμονή των Χριστουγέννων

καθημερινά με διακεκομμένο ωράριο πρωί-απόγευμα, τα μαγαζιά της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση, από το «20» έως και την «ημέρα μηδέν» για τα φετινά Χριστούγεννα, κατά τα πρότυπα που ακολουθεί εδώ και χρόνια στη διαφημιστική του καμπάνια γνωστό πολυκατάστημα, ξεκίνησε ουσιαστικά για την εορταστική αγορά της Πάτρας από τη Δευτέρα που μας πέρασε 5 Δεκέμβρη.

Από το σύνολο των 20 ημερών κατά τις οποίες τα καταστήματα της πόλης είναι ανοικτά καθημερινά (5-24/12) για τις… τελευταίες 13, από αυτή την Κυριακή 11 έως και την παραμονή των Χριστουγέννων 24/12 η αγορά θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα… εξαντλητικούς ρυθμούς για εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους: Καθημερινά πρωί-απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα σε συνεχή 6ωρη λειτουργία!

Το θέμα της καθημερινής λειτουργίας αξιολογήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας εστιάζοντας στο… φαινόμενο της Black Friday. Η Black Friday διήρκεσε φέτος για ένα 8ήμερο (21 έως και 28 Νοεμβρίου με την αγορά ανοικτή την Κυριακή 27/11) και σήμανε την επιστροφή των καταναλωτών στο παραδοσιακό εμπόριο (φυσικό κατάστημα) με ιδιαίτερη προτίμηση σε ρούχα, υποδήματα, είδη σπιτιού και είδη δώρου.

Αυτή η τάση επιστροφής στη φυσική παρουσία του καταναλωτή στην αγορά, αναμένεται μετά από μια διετία και πλέον, να επιστρέψει φέτος γι’ αυτό και οι πόρτες και τα φώτα των καταστημάτων, πρωί-βράδυ, παραμένουν συνεχώς ανοικτά καθημερινά από αυτή και για τις επόμενες δύο εβδομάδες!

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ανοικτή θα είναι η αγορά της Πάτρας από 11:00 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. αυτή την Κυριακή 11/12 και την επόμενη 18/11. Μετά από ένα διάλειμμα για… ξεκούραση, αυτή τη Δευτέρα 12/12 (τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν μόνο το πρωί ώρες 9:00 έως 14:30) από την προσεχή Τρίτη 13/12 έως και την Πέμπτη 29/12όλα τα μαγαζιά και τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας τις καθημερινές θα λειτουργούν με διακεκομμένο ωράριο, από 09.00 – 14.30 το πρωί και από 17:30-21:00 το απόγευμα.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά, καθώς τα Χριστούγεννα είναι επίσημη αργία. Το ίδιο ισχύει και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 που είναι Πρωτοχρονιά. Κλειστά θα είναι τα μαγαζιά και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Σύμφωνα με στοιχεία οι εμπορικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου καταγράφουν ελεγχόμενες αυξήσεις στο λειτουργικό κόστους έως 20%, λόγω του ενεργειακού. Αυτό, λόγω και του καλού καιρού, επέτρεψε στους εμπόρους να κινηθούν φέτος χωρίς περικοπές λόγω του κόστους για ρεύμα-θέρμανση.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της διοίκησης του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών τόσο από την πλευρά της διοίκησης (Ζαφειρόπουλος-Βαγενάς) όσο και της αντιπολίτευσης των Ρούπα-Γουρδούπη, εκτιμήθηκε ότι το ωράριο στο εμπόριο πρέπει φέτος να «κουμπώσει» όσο το δυνατόν, με αυτό του ΣΕΛΠΕ (Σούπερ-μάρκετ και Πολυκαταστήματα) προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να μην κινηθεί τις κενές ώρες στα μεγάλα πολυκαταστήματα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement